VIDEO "Adornate" aduce competiţia velierelor la Constanţa. Vasul românesc a câştigat deja două premii pentru România la un concurs similar, în Mediterana

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O goeletă românească a reuşit să atraga atenţia turiştilor din Spania şi Franţa, iar în 2014, competiţia Tall Ships Regata vine şi la Constanţa. Velierul Adornate se numără printre cele mai frumoase nave din lume care s-au adunat ăn porturile din Mediterana.

Frumuseţea acestor nave nu este întrecută decât de ospitalitatea echipajelor. Velierul Adornate reprezintă cu cinste ţara noastră la Regata care are loc în aceste zile în Marea Mediterana. 

A plecat de la Constanţa, a trecut de Barcelona şi acum se află la Toulon, în Franţa. Grandiosul spectacol se va muta ăn primăvara lui 2014 în Marea Neagră şi turiştii sau românii care vin la Constanţa ar putea să se bucure de acelaşi peisaj superb la ei acasă.

La competiţia velierelor participă 28 nave din toată lumea. Adornate a plecat acolo în urmă cu aproape două săptămâni şi a reuşit să câştige deja două premii. Turiştii care păşesc la bord în fiecare zi sunt impresionaţi de echipajul primitor şi apoi se îndrăgostesc de bucatele şi băuturile româneşti. Asta pentru că din ritualul de primire la bord nu lipseşte pâinea de casă, caldă, sarea şlănina şi pălinca de Ardeal.

La regata de anul viitor din Marea Neagră vor participa şi patru nave-şcoală ruseşti, alese chiar de preşedintele Vladimir Putin. 

Comandantul velierului Adornate, Doru Cătălin Tudoran este mândru că România va vedea la ea acasă ce înseamnă o paradă a velierelor de epocă li a ambarcaţiunilor tradiţionale cu vele. Părerea lui este împărtăşită de organizatorii competiţiei cu atât mai mult cu cât Constanţa nu s-a aflat niciodată pe traseele lor până acum. 

Regata din Marea Neagră va avea lor pe tot parcursul lunii mai. Constanţa va fi gazda navelor timp de trei zile, începând cu 24 mai. 

Velierul Adornate, la Barcelona

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite