Ministrul de Interne al Franţei „îşi asumă” afirmaţiile despre romi, dar consideră criticile unor parteneri de guvernare drept „inacceptabile”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul de Interne al Franţei, Manuel Valls. FOTO: AFP
Ministrul de Interne al Franţei, Manuel Valls. FOTO: AFP

Ministrul de Interne al Franţei,  Manuel Valls, ale cărui afirmaţii despre romi au afectat coaliţia guvernamentală aflată la putere, a declarat duminică pe postul BFM TV că îşi „asumă“ aceste afirmaţii, dar consideră „de nesuportat“ criticile ministrului Cécile Duflot, care l-a acuzat că pune în discuţie pactul republican, potrivit agenţiei de ştiri AFP.

"Am auzit afirmaţii de nesuportat, potrivit cărora aş pune în discuţie pactul republican, că aş fi în teza lui Le Pen", a declarat Valls, referindu-se la atacuri din partea ministrului Locuinţelor, dar şi ale lui Jean-Luc Mélenchon. Ultimul a declarat că Valls se comportă ca si cum ar fi de extremă dreapta.

Manuel Valls a provocat săptămâna aceasta o dezbatere puternică, afirmând că o majoritate a romilor nu doreşte să se integreze, atrăgându-şi criticile ministrului ecologist

Cécile Duflot, care l-a acuzat că a trecut "dincolo de ceea ce pune în pericol pactul republican" şi i-a solicita preşedintelui francez François Hollande să intervină în această problemă.

Afirmând că nu doreşte să dea motive de discuţii în cadrul majorităţii, Valls, care a negat capacitatea de integrare a majorităţii romilor, şi-a menţinut această afirmaţie duminică, când acesta a afirmat că rolul unui lider politic este să "asume" anumite convingeri.

"Romii au vocaţia să rămână în România sau să revină în România", a reafirmat el. Ministrul de Interne a declarat, de asemenea, că trebuie sprinijinite şi proiecte de incluziune a romilor, dar aceste cazul doar al „câtorva zeci de familii”.

"Francezilor trebuie să le fie prezentată realitatea", a subliniat ministrul. "A fi umanist, a fi de stânga, a fi republican, nu înseamnă să laşi" lucrurile să meargă de la sine, a continuat el, apărându-şi poziţia. În opinia sa,"trebuie, evident, susţinute" proiectele de inserţie ale romilor, dar "acest lucru priveşte doar câteva zeci de familii".

Ministrul francez a mai anunţat că îl va primi în câteva zile pe ministrul român de Interne, "pentru a vedea care sunt acţiunile" posibile încă pentru a lupta împotriva traficului vizând copii.

Noua din zece francezi consideră că populaţia romă nu reuşeşte să se integreze în societatea franceză, iar mai mult de şapte din zece consideră că Valls are dreptate în ceea ce susţine, potrivit unui sondaj BVA publicat sâmbătă.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite