Victima Monicăi Macovei cere daune pentru invaliditate. „Era un om activ, acum se chinuie cu o infirmitate pe viață“

0
Publicat:

Latura civilă a procesului accidentului rutier provocat de Monica Macovei, fost ministru al Justiției, se judecă separat, deoarece fostul ministru al Justiției a cerut procedura simplificată, recunoscând toate acuzațiile procurorilor.

Ilie Constantin, victima Monicai Macovei sursa foto A.I.
Ilie Constantin, victima Monicai Macovei sursa foto A.I.

Victima fostului ministru al Justiției, pensionarul MAI Ilie Constantin, cere de la firma de asigurări daune în valoare de 500.000 de euro, în timp ce reprezentanții societății de asigurare au oferit 120.000 de euro.

Ca să demonstreze că suma cerută este direct proporțională cu suferința prin care a trecut și încă mai trece bărbatul accidentat, avocata sa a cerut un supliment la expertiza medico-legală. Cu alte cuvinte, rănitul să fie investigat din nou de medici și să se facă o nouă expertiză, dat fiind faptul că la prima specialiștii îi acordaseră 110 zile de îngrijiri.

Au trecut însă doi ani și bărbatul încă mai trece prin chinuri din cauza consecințelor accidentului, fiind internat în urmă cu câteva zile în Spitalul Floreasca, pentru o nouă intervenție chirurgicală.

Această nouă expertiză urma să fie prezentată marți, 12 martie 2024, în instanță, pentru a servi ca probă în vederea stabilirii daunelor morale și materiale, însă legiștii nu au trimis-o.

„Nu a venit suplimentul la raportul de constatare medico-legală și se emite o nouă adresă. A fost audiat un martor care îl cunoștea pe Ilie Constantin și înainte de accident și îl ajuta acum, iar instanța a stabilit un nou termen pentru data de 9 aprilie 2024“, a declarat Romică Stănică, avocata victimei Monicăi Macovei.

„Martorul audiat astăzi este prieten foarte bun cu victima, știe că era o persoană activă, făceau curse împreună, mergea calculat, nu cu viteză. Acum își mișcă greu mâna stângă, la fel piciorul stâng, care e plin de metale, iar medicii i-au spus că are traume severe. Martorul a ajutat familia, l-a ajutat să se deplaseze pentru că se mișca greu, cu un cărucior. Îi cumpăra medicamente, atât el, cât și soția sunt în depresie și se întreabă dacă va mai putea folosi vreodată mâna sau dacă va mai putea conduce vreodată“, a mai afirmat apărătoarea lui Ilie Constantin.

Pronunțarea pe latura penală a accidentului provocat de Monica Macovei urmează să se dea în data de 16 aprilie 2024.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite