Vergil Chiţac, primarul Constanţei, despre scandalul taxei de parcare: „Este o campanie îndreptată împotriva litoralului românesc”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vergil Chiţac, primarul municipiului Constanţa
Vergil Chiţac, primarul municipiului Constanţa

Primarul municipiului Constanţa a vorbit vineri, 15 iulie, despre situaţia turismului de pe litoral, în special despre cauzele care au dus la scăderea vizitatorilor în staţiunea Mamaia.

Vergil Chiţac, primarul Constanţei, spune că ne aflăm în faţa unei campanii îndreptate împotriva litoralului românesc, iar Mamaia a fost considerată dintotdeauna „perla litoralului”.

„Campania nu vizează numai Mamaia, ci tot litoralul. Scăderea turismului este în toată ţara. S-au deschis graniţele (după restricţiile impuse de pandemie n.red.), iar românii pot alege şi alte ţări, precum Bulgaria, Grecia sau Turcia”, spune Chiţac. 

De asemenea, primarul a identificat şi alte cauza care au dus la scăderea numărului de turişti: criza economică ce a făcut ca o familie de români să aibă, în medie, un buget lunar mai mic cu 200 de lei şi creşterea preţului la combustibili.

„Sunt şi cauze subiective, precum creşterea preţurilor pe litoral, dar noi, ca administraţie, nu putem interveni”, a adăugat edilul. 

Legat de preţul parcării din staţiunea Mamaia, Vergil Chiţac a spus că prezentarea unui cost de 94 de lei/24 de ore este manipulatorie deoarece primăria nu şi-a pus niciodată problema ca acest preţ să fie plătit de turist. „Turiştii folosesc parcările hotelurilor unde sunt cazaţi”, a explicat primarul. 

Cu această ocazie, Chiţac a anunţat, totuşi, că va propune Consiliului Local amendarea Regulamentului parcărilor astfel încât să nu se mai plătească parcare în intervalul orar 22.00-8.00. Această propunere se va discuta în şedinţa de Consiliu Local de săptămâna viitoare. Dacă ea va fi adoptată, parcarea în Mamaia şi Constanţa (zona zero) va costa 54 de lei/ zi (interval 8.00-22.00), adică 4 lei/oră (o jumătate de oră fiind gratuită).  

Vă recomandăm şi: 

Mamaia, singura staţiune de pe litoral unde se mai plăteşte parcarea publică. O zi de parcare, cât una de cazare UPDATE

Taxa de parcare în staţiunile Mangaliei a fost suspendată. „Vrem să impulsionăm turismul”

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite