Verdeaţa de pe faleza Cazinoului a dispărut peste noapte. Primăria Constanţa a tăiat copacii vechi de 50 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu există constănţean care să nu se fi bucurat vreodată de o plimbare pe Bulevardul Elisabeta. Cel mai vechi bulevard din Constanţa era până mai ieri o oază de verdeaţă. O decizie a Primăriei Constanţa a făcut ca arbori vechi de peste 50 ani să dispară. În locul lor au fost lăsate cioturi fără frunze.

Toaletarea extremă a fost semnalată de către deputatul Partidului Verde, Remus Cernea. Acesta a a adresat astăzi un apel Primăriei Constanţa prin care cere interbenţia de urgenţă "în vederea stopării unei acţiuni brutale realizate de către o firmă care taie în mod iresponsabil crengile copacilor" de pe Bulevardul Elisabeta, în zona Cazinoului din Constanţa.

Imaginile surprinse de localnici şi postate pe Internet demonstrează acţiunea ordonată de Primăria Constanţa. 

"Nu este vorba de o toaletare a copacilor, aşa cum se face aceasta într-un oraş civilizat, ci pur şi simplu de tăierea într-un mod grosolan a tuturor crengilor copacilor de pe str. Elisabeta. Acum o săptămână am trecut prin zonă, când încă nu începuse această acţiune, şi este dureros să văd astăzi cum sunt amputaţi copacii de acolo”, a afirmat Remus Cernea.

„Astfel, cetăţenii Constanţei şi turiştii vor fi privaţi de umbră într-un oraş şi aşa cu foarte puţine spaţii verzi. De asemenea, sănătatea şi viaţa copacilor vor fi afectate de această intervenţie brutală şi contrară oricăror norme raţionale şi rezonabile de gestionare a copacilor din oraş. Cei care comit astfel de lucruri vor trebui să răspundă în faţa legii şi a opiniei publice." a mai spus Cernea. 

Deputatul de Constanţa a cerut Primăriei Constanţa rezilierea contractului cu firma care a efectuat acţiunea de pe faleza Cazinoului.


Vă mai recomandăm: 

FOTO Radu Mazăre, inspector de manechine. Primarul Constanţei a verificat personal carele alegorice care vor defila la Carnavalul Mamaia 2013

Reţetă de baron în România: drumul spre putere al celor care şi-au împărţit ţara. Mazăre, primarul - playboy, Gheorghe Falcă şi-a faultat politic socrul

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite