UPDATE Vicepreşedinţii Consiliului Judeţean Constanţa au fost audiaţi în dosarul Centrului Militar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicuşor Constantinescu va fi prezent la Tribunalul Constanţa.
Nicuşor Constantinescu va fi prezent la Tribunalul Constanţa.

Tribunalul Constanţa a continuat astăzi cercetarea judecătoarească a lui Nicuşor Constantinescu în dosarul Centrului Militar. El este judecat sub control judiciar pentru subfinanţarea acestei instituţii. La acest termen au fost audiaţi vicepreşedinţii Consiliului Judeţean, secretarul judeţului şi fostul director al Direcţiei Juridice din cadrul Consiliului Judeţean.

Vicepreşedintele Cristinel Dragomir a spus în faţa instanţei că în clădirea unde se află Centrul Militar Constanţa urmau să se mute şi Arhivele Naţionale Constanţa. Decizia a fost luată prin hotărârea 339/2012 a Consiliului Judeţean Constanţa, dar nu s-a aplicat pentru că iniţiativa a fost contestată şi suspendată de instanţă.

“Am considerat la momentul respectiv că acest spaţiu excedentar îl putem folosi punându-l la dispoziţie Ministerului Afacerilor Interne pentru Arhivele Statului. A existat avizul comisiei, toate rapoartele au fost pozitive, inclusiv votul dat în plenul Consiliului Judeţean”, a afirmat Cristinel Dragomir. El a spus că instituţia pe care o reprezintă putea face acest lucru pentru că respectiva clădire îi aparţine şi că potrivit legii 213 astfel de spaţii pot fi repartizate către alte instituţii publice prin hotărâre de Consiliu Judeţean.

Celălalt vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, Cristian Darie, a susţinut la rândul său oportunitatea unui asemenea demers şi a spus că cei de la Arhivele Naţionale Constanţa ceruseră de mai mult timp un spaţiu pentru a-şi desfăşura activitatea, fiind identificată în acest sens clădirea în care se află şi Centrul Militar.

De asemenea, secretarul judeţului Constanţa, Mariana Belu, dar şi fostul director al Direcţiei Juridice din cadrul Consiliului Judeţean, Ionuţ  Titimeaua, au precizat că hotărârea din 2012 prin care Arhivele Naţionale Constanţa urmau să se mute în clădirea Centrului Militar a fost una legală luată cu respectarea tuturor prevederilor necesare.

Cercetarea judecătoarească în acest dosar va continua pe data de 3 iunie atunci când vor fi audiaţi alţi martori, de această dată de la Centrul Militar.

Nicuşor Constantinescu este judecat sub control judiciar în acest dosar, având interdicţia de a lua legătura cu angajaţii Consiliului Judeţean şi cu consilierii judeţeni care au fost implicaţi în deciziile luate împotriva Centrului Militar. De asemenea, Constantinescu are interdicţia de a-şi exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean.

Conform DNA, în perioada 2009 – 27 noiembrie 2013, Nicuşor Daniel Constantinescu nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa, neefectuând reparaţiile necesare la sediul acestuia şi a dispus rezilierea contractelor pentru furnizarea de utilităţi şi servicii de pază necesare funcţionării în condiţii normale a acestei instituţii.

El a încercat de mai multe ori să evacueze instituţia din sediul pe care îl ocupa, fapte care au provocat vătămări ale drepturilor şi intereselor legale ale Ministerului Apărării Naţionale precum şi pagube acestei instituţii. Nicuşor Constantinescu este acuzat că prin aceste acţiuni a provocat un prejudiciu material patrimoniului Ministerului Apărării Naţionale în valoare de 67.211,32 lei.

Mai citiţi şi:

Nicuşor Constantinescu a fost suspendat din funcţia deţinută în PSD Constanţa

Nicuşor Constantinescu, sub control judiciar în dosarul Centrului Militar. Decizia este definitivă

Consiliul Judeţean refuză să se constituie parte civilă într-un dosar al lui Nicuşor Constantinescu
 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite