UPDATE Dobrogea, sub cod galben prelungit. Vijelia a prăbuşit un copac peste o maşină parcată în centrul Constanţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dobrogea se află sub avertizare de cod galben de vânt de vineri seara, avertizare ce a fost prelungită până sâmbătă după-amiaza. La Constanţa, vântul puternic a provocat prăbuşirea unui copac peste o maşină parcată în centrul oraşului.

UPDATE Ora 21 Codul galben a fost prelungit până duminică, 26 octombrie, ora 3.30. În judeţul Constanţa, temporar va ploua, iar cantităţile de precipitaţii vor depăşi local 25 - 30 l/mp. Porturile maritime rămân închise din cauza vântului extrem de puternic.

Iniţial, Administraţia Naţională de Meteorologie a prelungit avertizarea de cod galben pentru Dobrogea, până la ora 16 a zilei de sâmbătă, 25 octombrie. Vântul se intensifica pe arii extinse şi sufla în rafale atingând viteze de 60-75 km/h.

La Constanţa, vijelia a doborât un copac în centrul oraşului, peste o maşină. Arborele se afla pe strada Siretului, peste drum de restaurantul „La Victor“. Copacul s-a prăbuşit peste un Cielo parcat. Pompierii ISU au intervenit pentru degajarea străzii.

Pentru alte regiuni vecine, meteorologii anunţă lapoviţă şi chiar ninsoare. În intervalul sâmbătă, 25 octombrie, ora 16 – duminică, 26 octombrie, ora 12, în sudul ţării şi în special în judeţele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu şi Călăraşi, ploile se pot transforma în lapoviţă şi ninsoare. Vântul va continua să prezinte intensificări în sud-estul ţării şi pe crestele montane, cu viteze de 50-60 km/h, iar pe arii restrânse - 60-70 km/h.

Vă mai recomandăm

Alegeri prezidenţiale 2014. Iohannis, pus la pământ de vântul de la Constanţa

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite