Unde va fi bătălia mai încinsă la parlamentare. Lista colegiilor electorale din judeţul Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La data de 9 decembrie, românii merg iarăşi la vot, să-şi aleagă reprezentanţii în Parlament. La Constanţa s-au înscris în cursa electorală 20 de candidaţi la Senat şi 60 la Camera Deputaţilor.

Nume mai mult sau mai puţin cunoscute în viaţa publică, din comunitatea locală sau „venite de la Centru“, îşi vor disputa colegiile, 10 la număr, din judeţul Constanţa.

Vezi aici delimitarea colegiilor uninominale din Circumscripţia electorală nr. 14 - judeţul Constanţa

Camera Deputaţilor

Remus Cernea (PSD/USL), consilierul lui Victor Ponta, se înfruntă cu fostul prefect Dănuţ Culeţu (PFC/ARD) la Colegiul 9 pentru Camera Deputaţilor.

La Colegiul 8, deputatul Manuela Mitrea (PSD/USL), soţia lui Miron Mitrea, îl are ca adversar pe reputatul profesor de matematică Gheorghe Andrei (PNŢCD/ARD).

La Colegiul 5, fostul primar al Mangaliei, deputatul Zanfir Iorguş (PDL/ARD) se luptă cu un fost candidat la Primăria Constanţa, Victor Manea (PNL/USL).

Colegiul 10 pare deja adjudecat – Mădălin Voicu (PSD/USL) nu are contracandidat. 

Senat

Cunoscutul medic neurolog Ildiko Toldişan (UDMR) candidează la Colegiul 3 contra senatorului Alexandru Mazăre (PSD/USL).

Cea mai crâncenă bătălie se va da însă în Colegiul 4. Aici candidează trei politicieni consacraţi ai PDL, care între timp au devenit inamici: Maria Stavrositu (PPDD), Gigi Chiru (PDL/ARD), Mircea Banias (PC/USL). Lupta intestină a PDL va avea astfel o miză morală: va arăta unde a greşit conducerea partidului atunci când l-a susţinut pe Chiru în detrimentul celorlalţi.

Candidaţii la Parlamentul României. Cine vrea să reprezinte Constanţa după 9 decembrie

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite