Tulcea: Pelicula ZERO, câştigătoare la Festivalul Anonimul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circa 2.000 de cinefili au participat în  ultima săptămână la cel mai mare eveniment de acest gen organizat la Sfântu Gheorghe. Filmul câştigător este regizat de polonezul Pawel Borowski.

Adunarea în Vamă! Începe Stufstock 2010 - rock, film, carte, teatru şi fotografie

Târgul Gaudeamus se deschide marţi în Mamaia

LITORAL 2010 - Citiți aici cele mai noi știri de pe litoral

În weekend au fost decernate premiile. Festivalul de Film a ajuns, în acest an, la a VII-a ediție, iar  marele câștigător al acestui an este polonezul Pawel Borowski, care a făcut senzație cu pelicula ZERO. Filmul, foarte apreciat de publicul festivalului din România, a fost lansat în octombrie 2009 în Polonia. Este un film despre iubire, despre ură, sex şi violenţă, despre trădare și despre trădători. Pelicula este o combinație fericită între acțiune și  dramă, care a reușit să impresionzeze juriul. Acţiunea se petrece în decursul a 24 de ore. Polonezul a avut concurență serioasă – alte șapte pelicule apreciate la nivel internațional.
La secţiunea de scurtmetraj, premiul Ovidiu Bose Pastina  a fost luat de filmul TIXEON, în regia scoţianului Felipe Bustos Sierra.

N-ai ajuns la Sfântu, fugi la București

Organizatorii Festivalului sunt deciși să difuzeze peliculele pe ecranele din cadrul Muzeului Țăranului Român.

Începând de mâine, în București, la Noul Cinematograf al Regizorului Român din cadrul Muzeului Țăranului Român, și până pe duminică, va avea loc retrospectiva festivalului din Deltă.

Actorul Florin Piersic Jr. a fost vedeta autohtonă la Anonimul. El a fost chiar gazda evenimentului la începutul sătpămânii trecute, în ziua în care intervenţiile serii au aparţinut Mirunei Micu-Berescu, Ludmilei Cvikova și Irinei-Margareta Nistor.



Festivalul Internațional de Film Independent este organizat de Fundația Anonimul, cu sprijinul Ministerului Culturii, Ministerului Dezvoltarii Regionale și Turismului, Institutului Cultural Român, Centrului Cultural American, Televiziunii Române, producator asociat. Din acest an printre organizatori s-a numărat și Consiliul Județean Tulcea.

Laureaţii festivalului

Câştigătorul marelui premiu – polonezul Pawel Borowski a primit statueta simbolică şi 3.000 de dolari. Premiul Ovidiu Bose Pastina adjudecat de filmul TIXEON, în regia lui Felipe Bustos Sierra (Scoția) a constat în 1.000 de dolari.

Premiul publicului pentru cel mai bun scurtmetraj animație a revenit filmului AMAZONIA, în regia lui Sam Chen (SUA), iar premiul publicului pentru cel mai bun scurtmetraj ficțiune a fost acordat filmului I’ll be Zorro Someday, în regia lui Joel Olivier. Ambii câtigători au primit câte 1.000 de dolari.

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite