Televiziune din Constanţa, suport pentru câştigarea Ursului de Aur de la Berlin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Filmul „Poziţia copilului“ premiat la Berlinală a fost finanţat şi de Soti Cable Neptun. Televiziunea de la malul mării va oferi astfel publicului şansa vizionării peliculei, la scurt timp de la premieră.

Cinematografia românească a repurtat sâmbătă seara un succes răsunător la Festivalul Ursul de Aur de la Berlin, unde a cucerit trofeul de la prima participare. Filmul premiat „Poziţia copilului“ aparţine regizorului Călin Peter Netzer, născut în anul 1975 la Petroşani - Hunedoara, emigrat cu părinţii în Germania şi întors în ţară după Revoluţie.

Din distribuţie fac parte actori de primă mână: Luminiţa Gheorghiu, Bogdan Dumitrache, Nataşa Raab, Florin Zamfirescu, Ilinca Goia, Adrian Titieni, Cerasela Iosifescu, Mimi Brănescu şi Vlad Ivanov.

Pelicula produsă de Ada Solomon tratează relaţia mamă-fiu, a cărei tensiune cronică se acutizează atunci când el comite un accident mortal. Pentru a îşi scăpa fiul de închisoare pentru uciderea unui copil, mama este dispusă să rezolve problema cu orice preţ.

La realizarea filmului a contribuit şi o televiziune din Constanţa. TV Soti Cable Neptun a participat la finanţarea filmului, datorită colaborării vechi cu industria cinematografică.

În baza acestor relaţii de parteneriat, telespectatorii din Constanţa, dar şi din restul ariei de acoperire a TV Neptun, pot viziona la scurt timp după premieră producţii cinematografice de valoare, distinse la festivaluri internaţionale.

„Ada Solomon este poate cel mai bun producător de film din România! Eu am cunoscut-o prin Cristian Zgabercea, când am fost în juriile unor la festivaluri. Am fost şi la Berlin cu ea, acum 3-4 ani“, a declarat Sorin Lucian Ionescu, directorul de programe TV Neptun.

El a explicat că televiziunile pot alege să finanţeze diferite producţii cinematografice, contra unor sume de ordinul zecilor de mii de euro, ceea ce aduce - pe lângă rezultatul finit, filmul - facilităţi la plata unor obligaţii fiscal şi drept de difuzare gratuită. TV Neptun a mai finanţat filme ale lui Tudor Giurgiu, HI Film şi Parada.

„Poziţia copilului“ este o producţie Parada Film, în co-producţie cu Hai Hui Entertainment, realizată cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, al Programului MEDIA al Uniunii Europene, Odyssey Communication, BV McCann Erikson, Real Top Media, Etno Media, Teleclub, Soti Cable Neptun, ThomasVille, Roma 62, cu participarea HBO România.

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite