Stadionul din Constanța, petrecerea de adio. Suporterii pot lua suveniruri de pe arena care va fi demolată VIDEO

0
Publicat:

Cea mai neobișnuită petrecere de pe litoral este organizată pe 1 iunie 2023, de Ziua Copilului, pe vechiul stadion Farul din Constanța, care își deschide porțile pentru ultima dată.

Constănțenii, asteptați pe stadionul Farul Sursa foto Facebook Ates Casimceali
Constănțenii, asteptați pe stadionul Farul Sursa foto Facebook Ates Casimceali

„În curând, din nou Acasă!“, se numește evenimentul la care sunt invitați toți constănțenii, de la cei mici, care nu au avut șansa să vadă nicio partidă în această arenă, până la părinții nostalgici care și-au petrecut adolescența în tribunele vechiului stadion.

„Pe 1 iunie, toți constănțenii se întâlnesc pe stadionul Farul din Constanța! Începând cu ora 13:00, cei mici, dar și cei mari, sunt invitați la un eveniment cu și despre fotbal! Vor fi surprize, concursuri, premii, mascote, muzică bună asigurată de 3 Sud Est, Discoteka și Guess Who. Așa cum în fotbalul adevărat se pune mult suflet și fiecare secundă contează, la fel și pe 1 Iunie, la evenimentul organizat de Primăria Constanța și Farul Constanța, fiecare moment petrecut pe stadion va fi unul de suflet, plin de emoție. Să nu uităm că fotbalul ne unește, ne aduce pe toți împreună și „Farul suntem toți!”, este mesajul Primăriei Constanța, adresat tututor celor care doresc să vină pentru ultima dată, în vechiul stadion. 

Reprezentanții Primăriei Constanța spun că și galeria Farul va veni la eveniment, însă deocamdată nu au confirmarea dacă fotbaliștii FCV Farul Constanța, campionii României sărbătoriți de tot orașul, vor veni să își întâlnească suporterii.

Inedit la acest eveniment este că la plecare, fanii vor putea lua o amintire din vechiul stadion, pe care să o ducă acasă.

„Precum și la alte echipe unde a avut loc acest proces, suporterii vor putea pleca acasă cu scaune de pe stadion, bucăți de gazon, poze cu foști sau actuali jucători. Poate pot părea subiectiv, dar am curajul să spun că Dobrogea a dat cele mai mari nume în sportul românesc, motiv pentru care suporterii trebuie să susțină în număr cât mai mare echipa #FCFarulConstanța care va fi prezentă la eveniment atât cu #legendele clubului, dar și cu tânăra, performantă și ambițioasa echipă din acest sezon”, a anunțat pe Facebook consilierul local Ateș Casimceali. 

Fostul stadion Farul urmează să fie demolat, operațiune care va costă aproximativ trei milioane de euro. În locul sau va fi ridicat un nou stadion, pentru care Ministerul Dezvoltării, prin Compania Națională de Investiții, va alocă aproape 100 milioane de euro, care se estimeaza ca va fi va fi inaugurat in anul 2025. 

Vechiul stadion Farul a fost construit de deținuți politici și a fost inaugurat la 23 August 1954. 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite