Slujba de Bobotează va avea loc în Portul Tomis. La slujba de sfinţire a apei sunt aşteptaţi 20.000 de credincioşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
IPS Teodosie FOTO M.I.
IPS Teodosie FOTO M.I.

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a anunţat că 150.000 de sticle cu apă sfinţită sunt pregătite pentru Bobotează, precizând că slujba va avea loc, ca şi anul trecut, în Portul Tomis, iar la manifestarea religioasă sunt aşteptate 20.000 de persoane.

Arhiepiscopul Tomisului a declarat că Biserica se pregăteşte de sărbătoarea sfinţirii apei: „Pregătim Boboteaza. Boboteaza este sărbătoare mare, cosmică, plină de daruri şi având atâta apă aici la malul mării, noi pregătim Boboteaza cu mult belşug de apă care se sfinţeşte. Anul acesta pregătim 150.000 de sticle, sunt în curs de etichetare, chiar dinainte de noul an am început etichetarea acestor sticle pentru că numai să numeri până la 150.000 îţi ia mult timp, dar să mai şi lucrezi fiecare sticlă în parte”, a transmis ÎPS Teodosie. 

Portul Tomis, locul se sfinţire al apei

El a precizat că slujba de Bobotează va fi oficiată în Portul Tomis, acolo unde s-a desfăşurat şi anul trecut. "Avem bucuria să vă spunem că ne-am pregătit de Bobotează, ca în fiecare an şi poate chiar mai bine. Va fi Boboteaza în Portul Tomis întrucât la Cazino este şantier. Dar cred că va fi bine, acolo am început acum 20 de ani, la Boboteaza din anul 2002, acolo am început, în Portul Tomis, şi iată şi anul acesta vom fi acolo. Este o Bobotează cu temperaturi mai ridicate, aşa a fost voia lui Dumnezeu, dar important este să fie ridicate temperaturile în sufletul nostru, să ardem de credinţă, de dragostea de Dumnezeu şi să răspândim în jurul nostru căldură, armonie şi multă bucurie pentru că darurile care vin la Bobotează sunt darurile Duhului Sfânt, care ne-aduc pace, bună înţelegere, ne-aduc daruri pentru sufletele noastre. Deşi luăm în trupul nostru apa sfinţită, se sfinţeşte şi sufletul pentru că apa sfinţită este nestricăcioasă, plină de darurile Duhului Sfânt”, a precizat Arhiepiscopul Tomisului. 

Întrebat ce spune despre faptul că autorităţile recomandă purtarea măştii de protecţie, Arhiepiscopul Tomisului a răspuns: "Nu recomand nimic, că nu sunt medic".

Procesiunea de Bobotează 

El a mai dat câteva detalii despre modul în care se desfăşoară procesiunea de Bobotează. "Procesiunea va fi cu care de boi, cu măgari. Vom pleca din faţa Catedralei în ziua de 6 ianuarie, la ora 11.20, că e mai lung drumul puţin până în Portul Tomis, să ajungem acolo, până acolo vor fi cântări şi citiri şi acolo vom face slujba propriu-zisă. Carele cu boi şi măgari vor merge apoi prin oraş, vor sfinţi oraşul şi iată sperăm să ajungă la cât mai mulţi această apă sfinţită pe care şi-o doresc oamenii care pe un leac pentru sufletul lor şi pentru trup. (...) Dacă anul trecut au fost 10.000, sperăm să fie anul acesta 20.000. Dumnezeu să le ajute să vină cât mai mulţi, noi nu îi numărăm, vin ei singuri chemaţi de credinţa care îi aduce ştiind că vin să ia ceva de folos pentru tot anul, pentru întreaga lor făptură şi pentru suflet şi pentru trup”, a afirmat Arhiepiscopul Tomisului.

Citeşte şi:

Jandarmeria îl contrazice pe ÎPS Teodosie pe tema Bobotezei. „În Portul Tomis pot participa 3.000 de persoane”

Pregătiri pentru Bobotează la malul mării. Arhiepiscopia Tomisului pregăteşte 110.000 de sticle cu aghiasmă

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite