Sentinţă în cazul crimei petrecute după Festivalul Neversea. Atacatorul şi-a recunoscut faptele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dumitru Caciandone a fost condamnat la închisoare
Dumitru Caciandone a fost condamnat la închisoare

Magistraţii Tribunalului Constanţa au dat sentinţa marţi, 23 ianuarie, în cazul crimei petrecute după terminarea Festivalului Neversea. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Tribunalul Constanţa l-a condamnat pe Dumitru Caciandone la 6 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. Atacatorul a semnat un acord de recunoaştere a faptelor.

Totodată, instanţa a menţinut măsura arestului la domiciliu a inculpatului dispusă de Curtea de Apel Constanţa până la o aoluţie definitivă. Dumitru Caciandone este obligat de instanţă să plătească Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei” Constanţa suma de 3.828,83 lei reprezentând contravaloarea cheltuielilor de spitalizare a victimei în perioada 10 – 12 iulie 2017, în secţia de neurochirurgie şi Spitalului Clinic de Urgenţă Bagdasar-Arseni Bucureşti suma de 17.345,30 lei, reprezentând contravaloarea cheltuielilor de spitalizare a victimei în perioada 12 – 18 iulie 2017, în secţia de neurochirurgie.

„Părţile civile Malama Eleonora Maria ( fostă Băicoianu ) , Băicoianu Ştefan , Băicoianu Andrei Matei , Băicoianu Puica şi Băicoianu Lale suma de 100.000 euro în echivalent la data plăţii cu titlul de daune morale”, se mai spune în hotărârea instanţei. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Valentin Băicoianu (34 de ani), însoţit de prietena lui, cu care urma să se căsătorească, şi alte 2 fete se întorceau pe 10 iulie 2017, la ora 7.00, de la Festivalul Neversea ţinut pe plaja din Constanţa. În autobuzul 44 una dintre cele două tinere care îi însoţeau a intrat în vorbă cu doi băieţi, unul dintre aceştia coborând la un moment dat. Conform mărturiilor din dosarul întocmit de procurori, Dumitru Caciandone (31 de ani) este cel care a rămas în autobuz şi ascultând conversaţiile celor patru prieteni i-a spus la un moment dat lui Valentin „şi tu eşti prost”. A urmat un scurt schimb de replici, iar grupul a coborât din autobuz în staţia Grăniceri din cartierul constănţean Tomis Nord.

Prietena lui Valentin a povestit anchetatorilor că în staţie, Dumitru Caciandone s-a apropiat de iubitul ei, i-a dat un pumn în piept, apoi unul în faţă, acesta căzând şi lovindu-se cu capul de trotuar. Agresorul a plecat de acolo, iar ea a sunat la 112. Până la sosirea ambulanţei, primul ajutor i-a fost acordat lui Valentin de către un medic rezident care a constatat că tânărul nu mai avea puls şi a început să-l resusciteze.

La Spitalul Judeţean Constanţa i-au pus diagnosticul de traumatism cranio-cerebral acut închis, hemoragie subarahnodiană fronto-temporo-parientală bilaterală, fractură de os sfenoidal.

Starea pacientului fiind foarte gravă, după câteva zile de spitalizare în Constanţa, Valentin a fost transferat la cererea familiei la Spitalul „Bagdasar-Arseni” din Bucureşti. Pe data de 18 iulie a murit, în urma autopsiei stabilindu-se că loviturile suferite în 10 iulie au determinat moartea persoanei.

După 9 zile poliţia a reuşit să-l identifice şi prindă pe agresor. Dumitru Caciandone a fost recunoscut de cele trei fete care erau cu Valentin pe imaginile video ale unei terase din Portul Tomis, apoi a fost identificat datorită brăţării CREW pe care o avea la mână şi care demonstra că a făcut parte dintre organizatorii Festivalului. A fost prins pe 19 iulie 2017 în satul Războieni, comuna Casimcea, judeţul Tulcea, la casa părinţilor săi.

Pe aceeaşi temă:

Cum a avut loc crima petrecută după Festivalul Neversea. Declaraţia celui care a omorât cu o lovitură de pumn un tânăr: „Am nenorocit două familii“

Filmul complet al atacului animalic care a curmat viaţa unui tânăr de 32 de ani. Bărbatul şi-a apărat viitoarea soţie cu care se întorcea de la Neversea
 

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite