Restaurant de pe plaja Tuzla, „sigilat” de polițiști. Nu „deţine niciun fel de organizare juridică”

0
Publicat:

Activitatea unui restaurant neautorizat de pe plaja Tuzla a fost suspendată vineri de polițiști, care au aplicat și o amendă de 20.000 de lei. Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Constanța, unitatea de alimentație publică, care funcționa fără autorizație, a fost sigilată după verificări.

O terasă de pe plaja Tuzla a fost închisă de polițiști - Foto Facebook Bogdan Praisu
O terasă de pe plaja Tuzla a fost închisă de polițiști - Foto Facebook Bogdan Praisu

Pe 9 august, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economico-Financiare au descoperit că un restaurant și terasă situat pe plaja Tuzla operau fără să dețină o formă legală de organizare.

La data de 9 august a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economico-Financiare au constatat faptul că o unitate de alimentaţie publică de tip restaurant şi terasă, situată pe plaja Tuzla, funcţiona fără a deţine niciun fel de organizare juridică”, a transmis, vineri seară, IPJ Constanţa.

Persoana fizică responsabilă a fost sancționată conform OUG 28/1999, primind o amendă de 20.000 de lei.

„În urma verificărilor, activitatea unităţii a fost suspendată, iar aceasta a fost sigilată”, se arată într-un comunicat de presă transmis de IPJ, citat de Agerpres.

Acum câteva zile, un turist din Vama Veche a avut o experiență neplăcută la o terasă locală, primind în farfurie doar oase de pește, aparent resturi de la un alt client. Imaginea cu farfuria și comentariul ironic al turistului, „Nu e mult, dar măcar e scump,” au adunat mii de like-uri și sute de comentarii pe Facebook.

Experiența neplăcută a turistului de la cherhana din Vama Veche se alătură unei alte situații similare din weekend-ul trecut, când un alt român a reclamat prețurile exorbitante de la o terasă locală. Acesta a achitat 629 de lei pentru un prânz, incluzând 19 lei pentru o simplă salată de varză și aceeași sumă pentru o apă minerală de 750 ml.

Recent, Paul Anghel, director general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), a subliniat pe Facebook că prețul unei sticle de apă poate varia semnificativ în stațiunile de pe litoralul Mării Negre, ajungând de la aproximativ 2,5 lei până la 16 lei.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite