Remus Cernea, primul prezidenţiabil care acceptă donaţii în bitcoin. „Este o premieră mondială“

0
0
Remus Cernea, încă o premieră FOTO Adevărul
Remus Cernea, încă o premieră FOTO Adevărul

Parlamentarul independent Remus Cernea a anunţat la Constanţa că în campania sa electorală pentru alegerile prezidenţiale va accepta donaţii în moneda bitcoin. „Este o premieră mondială“, a precizat el.

Deputatul de Constanţa, candidat independent la alegerile prezidenţiale, a făcut acest anunţ în conferinţa de presă desfăşurată joi, 16 ianuarie, la Constanţa. El a precizat că acceptă donaţii în bitcoin, moneda virtuală.

„Sunt primul politician din lume care şi-a anunţat candidatura la alegerile prezidenţiale şi care acceptă donaţii în bitcoin. Este o premieră mondială, din câte ştiu“, a dat vestea Cernea.

El a precizat că acesta este un pas spre transparentizarea fondurilor dintr-o campanie electorală.

Remus Cernea a arătat că a primit deja prima donaţie în bitcoin de la iniţiatorul platformei de tranzacţionare din România, Horia Vuscan.

„Bitcoin este o monedă virtuală revoluţionară, care nu depinde de vreun stat şi nu este emisă de vreo bancă naţională. Australia, Germania, Finlanda, Canada au fost printre printre primele ţări care au acceptat-o oficial. În general, este deja acceptată în ţările democratice cu economii de piaţă mature...“, a anunţat politicianul şi pe contul său de Facebook.

Remus Cernea

El a ilustrat postarea cu o fotografie-portret, care conţine un dreptunghi suprapus, în dreapta jos. „Dreptunghiul conţine precizările necesare pentru a putea face donaţii bitcoin pentru efortul necesar în această campanie“, explică politicianul.

Remus Cernea a mai făcut un apel către cei care vor să se implice în sprijinirea sa în campania electorală, fie prin donaţii, fie prin voluntariat pentru strângerea semnăturilor necesare candidaturii, fie prin intrarea în echipa sa ce va constitui nucleul unei viitoare formaţiuni politice. Din aceasta va face parte şi prinţesa Brianna Caradja, care l-a însoţit la Constanţa.

Prinţesa Brianna Caradja Foto Art Photo

Prinţesa Brianna Caradja, la protestele din Piaţa Universităţii din Bucureşti Foto Art Photo

„Eu sunt activistă, îmi place să ies în stradă, să mă implic, dar nu o voi face politic. Nici măcar nu-mi place cuvântul «politic», nici «partid» - prefer formaţiune politică. Voi fi alături de Remus ca om, pentru că împărtăşim aceleaşi valori“, a mărturisit prinţesa Brianna.

Remus Cernea va candida ca independent la alegerile europarlamentare din mai, iar în toamnă se înscrie în cursa pentru Preşedinţie. alegerile prezidenţiale.

Vă mai recomandăm

Remus Cernea, deputatul de Constanţa, candidează la Preşedinţia României

Parlamentar de Constanţa, la poarta domeniului de vânătoare al lui Ion Ţiriac. Remus Cernea a protestat la adresa măcelului de la Balc

În legea lui Cernea: Religia s-ar studia altfel în şcoli. Ortodoxismul, înlocuit de Istoria Religiilor

Soluţia deputatului Remus Cernea la problema câinilor maidanezi: „Să fie sterilizaţi şi duşi înapoi pe stradă“

Din ciclul „Ce mai face Remus Cernea“. Parlamentarul liber-cugetător adoptă o biserică la Roşia Montană

„Sextetul“ lui Remus Cernea. Cele şase propuneri ale Parlamentarului Verde pentru modificarea Constituţiei

Legile lui Cernea, depuse în Parlament până la finele acestei luni. „O să-mi dezvălui şi orientarea sexuală, dacă e cazul“, promite deputatul de Constanţa

Constanţa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri