Răsturnare de situaţie în cazul primului român condamnat cu executare pentru că a omorât un câine cu sabia. Decizia instanţei este definitivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Memet Ali Gener a fost condamnat în prima instanţă de magistraţii Judecătoriei Tulcea la 6 luni de închisoare cu executare pentru că a omorât un câine lovindu-l cu o sabie artizanală. Marţi, 9 decembrie, magistraţii Curţii de Apel Constanţa au stabilit sentinţa definitivă.

Memet Ali Gener, un tânăr de 27 de ani a fost condamnat definitiv la 6 luni de închisoare cu suspendare de magistraţii Curţii de Apel Constanţa. Aceştia au admis apelul formulat de inculpat şi au decis în baza articolului 423, alineatul 2, din Codul de Procedură : „Desfiinţează în parte sentinţa penală nr.1030/07.07.2017 pronunţată de Judecătoria Tulcea în dosar nr. 713/327/2017 şi rejudecând dispune: În baza art.91 cod penal, dispune suspendarea executării sub supraveghere a pedepsei de 6 luni închisoare aplicată inculpatului Memet Ali Gener de instanţa de fond. În baza art.92 cod penal, Stabileşte termen de supraveghere de 2 ani”.

În iunie 2014, Memet Ali Gener, un tulcean de 23 de ani la acea vreme, „a lovit cu o sabie artizanală câinele de talie mică ce aparţinea unchiului său, animalul aflându-se legat cu lanţ şi zgardă, lovituri care au provocat leziuni incompatibile cu viaţa, ulterior fiind necesară eutanasierea“, se arată în rechizitoriul întocmit de procurori. Mai mult, din dosarul cauzei, rezultă că animalul era ţinut într-un padoc.

Conform certificatului sanitar-veterinar, câinele prezenta, printre altele, fractură deschisă epifază proximală radio-ulnară dreapta, plagă tăiată de 2 centimetri la nivelul buzelor şi fractură de mandibulă, plagă tăiată la nivelul urechii drepte de 3 centimetri, plagă tăiată profundă, de 4,5 centimetri, la baza cozii, plagă tăiată în zona temporală stânga de 6 centimetri. Diagnosticul pus de medicul veterinar a fost de politraumatism incompatibil cu viaţa, ceea ce a dus la eutanasierea lui.

„Fapta inculpatului, constând în lovirea câinelui cu un cuţit artizanal, provocându-i leziuni incompatibile cu viaţa - întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de ucidere a animalelor, cu intenţie, fără drept“, se arată în sentinţa judecătorului de la Judecătoria Tulcea care a decis o pedeapsă de 6 luni de închisoare cu executare, prima de acest fel în România.

De altfel, instanţa a explicat în motivare că inculpatul s-a manifestat cu cruzime asupra câinelui, care nu reprezenta nicio ameninţare, lovindu-l în mod repetat cu un cuţit, în scopul vădit de a-l ucide. „Instanţa a perceput faptul că inculpatul nu are nicio urmă de regret în privinţa infracţiunii săvârşite. Conduita inculpatului este revoltătoare şi impune o pedeapsă exemplară“.

Pe aceeaşi temă:

Sentinţă unică în România: tânăr condamnat la închisoare cu executare pentru că a omorât un câine. „Gata, l-am aranjat“

Un român a fost condamnat la închisoare, în premieră naţională, pentru uciderea unui câine. Patrupedul a fost omorât cu sabia, deşi era inofensiv

 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite