Scandalul sexual de la Hollywood o lansează pe Oprah spre Casa Albă: „Nu mai are de ales!“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oprah Winfrey ar putea candida la preşedinţia SUA în anul 2020 FOTO Guliver/Getty Images
Oprah Winfrey ar putea candida la preşedinţia SUA în anul 2020 FOTO Guliver/Getty Images

În urma discursului înflăcărat de la gala Globurile de Aur 2018 ţinut de Oprah Winfrey, există voci care susţin că vedeta de televiziune se gândeşte serios să candideze la alegerile pentru preşedinţia SUA, din anul 2020.

Actriţă, producătoare de film şi managerul propriului post de televiziune, Oprah Winfrey (63 de ani) a fost răsplătită pentru faptul că este un model pentru femei şi o persoană care a promovat personaje feminine puternice, la gala Globurilor de Aur 2018.

Astfel, Oprah a devenit prima femeie de culoare care a primit premiul Cecil B. De Mille pentru întreaga activitate, prilej cu care a rostit un discurs emoţionant de susţinere a celor care au denunţat abuzurile sexuale de la Hollywood. Vedeta americană este la rândul ei o victimă a violului şi s-a aflat în pragul sinuciderii după ce unchiul ei a violat-o şi a lăsat-o însărcinată la vârsta de 14 ani. 

Oprah, discurs devastator

Oprah a elogiat cu patos femeile care şi-au împărtăşit poveştile privind hărţuirea sexuală şi abuzurile suferite, afirmând că „o nouă zi este la orizont pentru femei“. 

„Aş vrea ca în această seară să-mi exprim recunoştinţa faţă de toate femeile care au suferit ani de abuzuri şi de agresiuni, deoarece ele, la fel ca mama mea, aveau copii de hrănit, facturi de plătit şi visuri de urmat. Sunt femei ale căror nume nu le vom şti niciodată. Sunt femei casnice şi femei care lucrează în ferme, în fabrici, restaurante sau se află în mediul academic, în inginerie, medicină şi ştiinţă. Ele fac parte din lumea tehnologiei, a politicii şi a afacerilor. Sunt sportivele noastre la Jocurile Olimpice şi sunt soldaţii noştri din armată“, a continuat Winfrey.

„De prea mult timp, femeile nu au fost ascultate sau crezute dacă îndrăzneau să spună adevărul în faţa puterii acestor oameni. Dar timpul lor s-a scurs. Iar când noua zi va începe va fi datorită multor femei magnifice, dintre care multe sunt în sală în această seară, şi a unor bărbaţi extraordinari care se luptă pentru a deveni liderii care ne duc în timpuri în care nimeni nu mai trebuie să zică «me too» din nou“, a conchis realizatoarea în aplauzele furtunase şi uralele celor prezenţi în sală. 

„Cu siguranţă ar face asta!“

Astfel, după discursul înflăcărat ţinut de vedetă, au început speculaţiile conform cărora Oprah ar urma să candideze la alegerile prezidenţiale din anul 2020, potrivit CNN. 

De altfel, chiar gazda emisiunii, comediantul şi comentatorul politic Seth Meyers (44 de ani) a glumit pe seama acestui fapt în monologul său din deschiderea galei. Înainte de alegerile care l-au făcut pe Donald Trump preşedinte, Meyers a făcut diverse glume la adresa acestuia, spunând că nu va câştiga niciodată dacă va decide să candideze, iar unele voci spun că tocmai aceste glume l-au determinat pe Trump să ia o hotărâre în acest sens, tocmai de aceea comediantul a aplicat aceeaşi „strategie“. 

„Unii au afirmat că acele glume l-au determinat pe Trump să candideze. Dacă e aşa, vreau doar să spun: Oprah, nu vei fi niciodată preşedinte! Nu ai ceea ce trebuie pentru asta“, a glumit Meyers. 

Surse apropiate realizatoarei au declarat pentru CNN că Oprah se gândeşte serios să candideze la preşedinţia SUA, dar nu a luat încă o decizie. De altfel, după discurs, partenerul de viaţă al vedetei, Stedman Graham, a declarat: „Cu siguranţă ar face asta“. 

Oprah, susţinută de vedete, dar şi de americani

De asemenea, într-o conversaţie cu David Rubenstein, CEO-ul fondului de investiţii Carlyle Group, vedeta a dezvăluit că victoria obţinută de Trump a facut-o să îşi dea seama că o eventuală candidatură a ei la preşedinţia americană ar putea fi un proiect fezabil: „ Nu am luat în considerare niciodată această chestiune, nici măcar ca pe o posibilitate. Apoi, după ce m-am gândit mai bine, mi-am spus: Oh, oh! Acum este clar faptul că nu trebuie să ai experienţă în guvern pentru a fi ales preşedinte al Statelor Unite“. 

Oprah s-a implicat în campania electorală a lui Barack Obama şi a susţinut-o pe Hilary Clinton la alegerile din 2016. În tot acest timp, Oprah declara că este timpul ca „America să voteze pentru o femeie“. În urma speculaţiilor, tot mai multe personalităţi de la Hollywood, dar şi numeroşi internauţi şi-au exprimat susţinerea pentru Winfrey. 

„Vreau să candideze la preşedinţie. Nu cred că intenţiona să declare acest lucru, dar acum nu mai are de ales“, a mărturisit Meryl Streep. 

De asemenea, fiica preşedintelui american, Ivanka Trump, a postat pe Twitter un mesaj în care aprecia discursul ţinut de Winfrey la Globurile de Aur. „Tocmai am ascultat discursul puternic şi inspiraţional ţinut de Oprah. E timpul să ne unim şi să spunem «Timpul s-a scurs»“. 

Regina talk show-urilor, miliardară şi cea mai influentă femeie de culoare

Supranumită „Regina talk show-urilor“, Oprah Gail Winfrey, născută pe 29 ianuarie 1954, este actriţă, realizatoare şi prezentatoare de televiziune, cunoscută mai ales pentru serialul de tip talk-show care îi poartă numele, difuzat de posturile TV americane din 1986 până în 2011.

De-a lungul anilor, Oprah a atras o audienţă de peste 16 milioane de telespectatori, iar pentru fiecare 30 de secunde de publicitate difuzate în timpul show-ului primea 1 milion de dolari. Începând din 2011, vedeta americană are propriul post de televiziune, OWN, pe care îl administrează în cooperare cu Discovery Communications.  

image

Oprah, alături de partenerul ei de viaţă Stedman Graham FOTO Getty Images

Potrivit Forbes, Oprah Winfrey este cea mai bogată femeie de culoare din lume, cu o avere estimată la 1,5 miliarde de dolari în anul 2014. A întreprins ample acţiuni filantropice şi este considerată una dintre cele mai influente femei din lume.

Oprah a avut, însă, o copilărie nefericită şi s-a aflat în pragul sinuciderii din cauza abuzurilor la care a fost supusă. Violată la vârsta de 14 ani şi rămasă însărcinată, Oprah a a suferit un avort spontan, iar în acel moment tatăl său i-a spus că a primit o nouă şansă. Acele cuvinte au motivat-o să atingă succesul de care se bucură astăzi, după cum a mărturisit chiar ea: „Am fost salvată de acea întâmplare nefericită şi atunci am luat decizia de a-mi schimba viaţa, de a reuşi.“

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite