Puncte de prim ajutor, amenajate pe litoral. Peste 600 de pompieri vor fi detaşaţi la mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Echipele ISU vor fi pe întreg litoralul foto: ISU Dobrogea
Echipele ISU vor fi pe întreg litoralul foto: ISU Dobrogea

IGSU a dispus o serie de măsuri menite să asigure gestionarea oricăror evenimente critice ce se pot produce pe litoral în această vară. Astfel, peste 600 de pompieri vor fi detaşaţi la mare.

Peste 600 de pompieri din 26 de judeţe ale ţării vor suplimenta efectivele de salvatori de pe litoralul românesc, pe întreaga perioadă a sezonului estival (6 serii a câte 108 salvatori, fiecare serie va fi detaşată pe o perioadă de 2 săptămâni).

„Măsurile dispuse la nivelul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă sunt menite să asigure gestionarea eficientă a diverselor tipuri de risc şi vizează acoperirea palierelor preventiv şi de intervenţie, prin suplimentarea personalului şi tehnicii existente la nivelul judeţului Constanţa, cu efective şi mijloace specifice (ambarcaţiuni, ambulanţe SMURD, autospeciale de stingere a incendiilor, şenilate, motociclete SMURD)”, transmite ISU Dobrogea.

Pentru creşterea gradului de siguranţă a  turiştilor care aleg să-şi petreacă vacanţa pe litoral, în zonele cu afluenţă mare de persoane la nivelul judeţului Constanţa, au fost operaţionalizate 25 puncte de lucru temporare, repartizate după cum urmează:

  • 11 puncte de stingere a incendiilor, încadrate fiecare cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, în localităţile Băneasa, Urluia-Adamclisi, Crucea, Valea Dacilor, Valu lui Traian, Ovidiu, precum şi în staţiunile Mamaia, Techirghiol, Eforie Nord, Costineşti şi Vama Veche;
  • 8 puncte de prim ajutor, dotate cu corturi, ambulanţe, şi şenilate în localităţile Corbu, Mamaia Nord /Năvodari, Mamaia, Eforie Nord, Techirghiol, Costineşti, Saturn-Venus şi Vama Veche;
  • 6 puncte de salvare acvatică, încadrate fiecare cu o ambarcaţiune, în zonele: Portul Turistic Tomis, Lacul Siutghiol (Ovidiu şi Baza UMC), Portul Belona(Eforie Nord),  Lacul Techirghiol şi Portul turistic Mangalia.
Salvatori isu litoral senilata plaja foto isu dobrogea

Echipaj SMURD pregătit să intervină pe litoral sursa foto: ISU Dobrogea

Pe autostrada A2, în fiecare weekend, în perioada sezonului estival, mai multe echipaje de pompieri asigură intervenţiile în situaţii de urgenţă (inclusiv cele medicale) pe tronsoane prestabilite, cu personal şi tehnică din cadrul ISU Călăraşi, ISU Constanţa, ISU Ialomiţa şi ISU Bucureşti-Ilfov.

Citeşte şi:

Cum învaţă profesorii să-şi asume noi roluri într-un proiect ce străbate toată România

Cămătari şi proxeneţi din Constanţa, reţinuţi de DIICOT. 40 de tinere au fost exploatate sexual în 8 state din vestul Europei VIDEO 

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite