Programul antiplagiat - soluţia găsită pentru licenţă de o universitate particulară din Constanţa

0
0
Studenţii la Universitatea Andrei Şaguna, feriţi de riscul unei lucrări copiate FOTO Universitatea Andrei Şaguna
Studenţii la Universitatea Andrei Şaguna, feriţi de riscul unei lucrări copiate FOTO Universitatea Andrei Şaguna

„Programul este o garanţie a succesului la examenul de licenţă. Plagiatul depistat din timp permite studenţilor refacerea lucrărilor cu risc“, explică reprezentanţii universităţii.

La Universitatea Andrei Şaguna din Constanţa, profesorii au apelat la un sistem informatic care permite depistarea lucrărilor plagiate.

Programul antiplagiat Strikeplagiarism este derulat pe o platformă amplasată în Polonia şi permite compararea textelor elaborate de studenţi cu materiale disponibile pe Internet. Acestea sunt verificate în bazele de date internaţionale ce conţin lucrări ştiinţifice şi în bazele de date ale universităţilor din ţară şi din străinătate.

„În contextul în care furtul intelectual este una dintre cele mai grave şi des întâlnite practici în sistemul educaţional românesc, Universitatea Andrei Şaguna a luat măsuri de rezolvare a acestui păgubos fenomen.

Studenţii şi masteranzii care au susţinut în vară examenul de licenţă şi de disertaţie au perceput programul antiplagiat ca un mijloc care acţionează în beneficiul lor şi nu ca pe unul punitiv, deoarece au fost feriţi de situaţii în care lucrările le-ar fi fost respinse şi au putut reface din timp acele fragmente pe care programul le-a evaluat ca fiind copiate. Beneficiile au fost vizibile prin notele bune şi foarte bune obţinute în urma susţinerii examenelor de licenţă şi de masterat“, declară rectorul Aurel Papari.  

Universitatea Andrei Şaguna este una dintre puţinele instituţii de învăţământ superior din România care aplică acest program de identificare a plagiatului.

„Este o măsură preventivă care îi responsabilizează pe studenţi, le garantează o promovabilitate mult mai mare la examenul de licenţă şi obţinerea unor rezultate bune şi contribuie la îmbunătăţirea actului de educaţie“, mai spun profesorii de la Universitatea Andrei Şaguna.

Mai multe - Constanţa

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite