Profesoară de religie, la „Marşul pentru viaţă“ din Constanţa: „Până la căsătorie, tinerele să practice abstinenţa“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tânăra mămică militează pentru viaţă FOTO Mariana Iancu
Tânăra mămică militează pentru viaţă FOTO Mariana Iancu

Câteva sute de persoane au plecat duminică, 26 martie, la un marş pe străzile Constanţei, pentru a sensibiliza opinia publică asupra numărului mare de avorturi.

Preoţi, profesori de religie, dar şi mulţi constănţeni care consideră că avortul este un păcat s-au adunat duminică la prânz în faţa Arhiepiscopiei Constanţa, de unde au plecat într-un marş pe străzile oraşului. Acţiunea a fost organizată de Asociaţia „Simplu-Provita”, susţinută de Şcoala Brâncovenească, Radio Dobrogea, ASCOR, „Studenţi Pentru Viaţă“ Constanţa. 

Camelia Vancu, mama unui copil, dar şi profesoară de religie, a venit la marş din convingere. „Tinerele trebuie să se căsătorească întâi şi apoi să dea naştere unui copil. Până la căsătorie să practice abstinenţa“, spune tânăra, care consideră că este un păcat şi folosirea mijloacelor de contracepţie.

La marş au venit şi doi bunici împreună cu unul dintre nepoţei, Gabriel. Prin modul lor de a protesta, vor să atragă atenţia asupra faptului că în România natalitatea a scăzut foarte mult după Revoluţie. S-au mutat de la Constanţa din Bucureşti şi, spun ei, în blocul în care au locuit în Capitală, timp de 16 ani nu s-a născut niciun copil. Bunicul spune că lumea va conştientiza că trebuie să se schimbe ceva.

mars pentru viata foto mariana iancu

Un economist a venit la Marşul pentru Viaţă pentru prima dată. Femeia consideră că trebuie ca statul să facă mult mai mult pentru ajutorarea părinţilor. „Trebuie să crească nivelul de trai, acea indemnizaţie care nu este suficientă, dar să crească şi alocaţia copiilor“, spune femeia.

Printre cei care au plecat la marş pe străzile oraşului au fost şi preoţi. Părintele Ioan spune că luptă pentru viaţă, iar Biserica ar trebui să sprijine mai mult femeile aflate în situaţii disperate. În cazul în care o mamă doreşte să dea naştere unui copil nedorit, îl poate abadona, spune el, iar pruncul nu va rămâne pe drumuri, în condiţiile în care în România sunt mii de cupluri care doresc să adopte un copil. 

Leonard Vancu, reprezentantul Asociaţiei Simplu Provita, organizatorul marşului, spune că noi, toţi, trebuie să ne implicăm pentru a schimba ceva. Asociaţia pe care o reprezintă nu se ocupă doar de marşuri, explică Vancu, ci face şi ceva concret pentru părinţii aflaţi în situaţii delicate. La Târguşor, spre exemplu, în câteva luni va fi deschis un centru social ce va avea o capacitate de 13 camere, unde vor putea fi cazate mamele în situaţii disperate.

mars pentru viata foto mariana iancu
mars pentru viata foto mariana iancu

Pe aceeaşi temă: 

Ierarh al BOR, în fruntea Marşului pentru Viaţă. IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, se va alătura manifestanţilor

Arhiepiscopia Tomisului susţine că şcolile îi sunt subordonate şi trebuie să participe la marşul antiavort. Ministerul Educaţiei: Nu e adevărat!

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite