Plajele secrete ale Europei. „Mergi la Constanţa dacă eşti îndrăzneţ. Aici ai cel mai puternic simţ al trecutului“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa Primăria Constanţa
Sursa Primăria Constanţa

Autorul William Cook a făcut pentru publicaţia The Spectator o selecţie de locuri unde se află plajele secrete ale Europei. Constanţa cea cu „centru ruinat“ se află pe lista călătorului, care mărturiseşte că oraşul de la Marea Neagră i-a făcut o impresie puternică.

Articolul de călătorie din The Spectator începe din titlu cu menţionarea Constanţei, ca un prim loc cu plajă secretă din Europa: „Plajele secrete ale Europei: de la Constanţa la De Haan“.

,„Acest loc este potrivit probabil doar dacă te simţi cu adevărat îndrăzneţ. Dar pentru mine acest fascinant loc este sensul unei călătorii adevărate“, remarcă autorul William Cook, în articolul său din The Spectator, în care foloseşte pentru ilustraţie o poză de vară de pe faleza Cazinoului.

„Constanţa este locul unde Dunărea întâlneşte Marea Neagră şi a fost un port important încă din domnia Împăratului Constantin, după care a fost numit. Nu am fost nicăieri altundeva în lume unde să întâlnesc un mai puternic simţ al trecutului“, este uimit britanicul.

Descrierea pe care o face Constanţei continuă nemilos, dar cu recompense, în acelaşi timp: „O fermecătoare staţiune înainte de comunism, este ornamentată, dar decrepită, aglomerată de clădiri bizantine care se sfărâmă. Dar deşi oraşul vechi este ruinat, sunt câteva hoteluri decente, restaurante grozave, un uimitor muzeu arheologic şi o mare şi întinsă plajă de nisip“.

Pe lista britanicului de la The Spectator mai figurează locuri ca: Binz, Germania; De Haan, Belgia; Jumala, Letonia; Lucerna, Elveţia; Saint Jean de Luz, Franţa; Sitges, Spania; Sopot, Polonia: Tangier, Maroc. 

Vă mai recomandăm: 

Turistă străină: „Vă dau 5 motive pentru care merită să vizitezi Dobrogea“ 

FOTO Dobrogea, văzută prin ochii bloggerilor: „Un loc care merită descoperit în tihnă“

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite