Plajele intră în conservare. Se instalează peste 10 kilometri de garduri de stuf

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Garduri de stuf pe plajă foto ARBDD
Garduri de stuf pe plajă foto ARBDD

Până în luna noiembrie, lucrările de conservare a plajelor vor fi finalizate. Peste 10 kilometri de garduri de stuf vor fi instalate în mai multe staţiuni de pe litoral.

Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral (ABADL) a început lucrările de conservare a plajelor pentru sezonul rece.

Acţiunile pentru diminuarea efectelor eroziunii eoliene constau în:

  • igienizarea plajelor – colectarea corpurilor straine: de lemn, metal, plastic etc
  • montarea gardurilor de stuf se face de obicei în fiecare sezon rece pe o distanţă de 11.100 de metri în zonele supuse eroziunii, conform cu îndrumarile din studiul şi proiectul realizat de Institultul Naţional de Cercetări Marine ”Grigore Antipa” - “ Protejarea depozitelor de nisip ale plajei emerse contra acţiunii directe a vântului în sezonul rece”, dar în acest an odată cu începerea lucrărilor pentru proiectul “REDUCEREA EROZIUNII COSTIERE, Faza II (2014-2020)” distanţa va fi mai mică
  • constituirea unor depozite de nisip în Olimp şi Cordon Venus - Saturn pentru înnisiparea zonelor erodate de furtunile existente în timpul iernii. În depozite se constituite cantităţi de câteva zeci de mii de m³ de nisip, care vor fi transportate acolo unde va fi necesar în vederea pregătirii plajelor în sezonul estival 2021.


Gardurile de stuf vor fi instalate în Mamaia, Eforie, Mangalia (Olimp-Venus). Conservarea plajelor urmează să fie finalizată până la sfârşitul lunii noiembrie, anunţa ABADL.

Plaje in conservare foto ARBDD

Citeşte şi:

Plaja Năvodari se va lăţi cu zeci de metri. Procedeul prin care se aduce nisip la mal

Radu Mazăre şi inculpaţii condamnaţi pentru retrocedarea plajelor din Constanţa cer rejudecarea. Unii dintre ei consideră că OUG 13 a intrat în vigoare

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite