Plaja din Eforie se va extinde cu 50 de hectare. Lucrările au început

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrpri în zona Eforie Sud foto: FB/Eforie Online
Lucrpri în zona Eforie Sud foto: FB/Eforie Online

Proiectul de reducere a eroziunii costiere continuă. Lucrările în zona Eforie au început, iar la final vor fi create 50 de hectare noi de plajă.

Proiectul de reducere a eroziunii costiere, în valoare de aproximativ un miliard de euro, continuă în sudul litoralului. Oficialii dau asigurări că turiştii nu vor avea de suferit deoarece, pe perioada sezonului estival, se va lucra în larg, în zona digurilor.

Litoralul Mării Negre se extinde cu 50 de hectare în zona Eforie şi câştigă alte 2,9 hectare de vegetaţie marină, anunţă cei de la Apele Române.

Ministrul Tánczos Barna,  Laszlo Barabas, director general ANAR, reprezentanţi ai ABADL Constanţa, ai Agenţiei pentru Protectia Mediului Constanţa, ai autoritatilor publice centrale şi locale au participat în urmă cu câteva zile la momentul de începere al lucrărilor în Proiectul de protecţie si reabilitare a litoralului românesc al Mării Negre din zona Eforie.

Proiectul face parte dintr-un program mai amplu de protecţie costieră, început în anul 2013 şi care conţine 16 loturi, împărţite în două faze, cu un buget total de aproximativ 1 miliard de euro.

Astfel, în cadrul lucrărilor se vor executa şapte structuri de piatră şi se vor plasa aproximativ 4 milioane de metri cubi de nisip, ceea ce va conduce la creşterea suprafeţei de plajă cu aproximativ 50 de hectare.

”Vrem să avem un litoral modern, pus la punct din punct de vedere turistic şi să protejăm biodiversitatea de aici. Pe lângă cele 50 de hectare de plajă nouă, câştigăm şi peste 2,9 de hectare de biodiversitate marină pentru două specii protejate de bivalve (scoici).

Am plecat de la un sistem dezorganizat, de la un litoral care nu a fost pus la punct aşa cum trebuie. Îmi exprim convingerea că prin executarea lucrărilor de protecţie costieră din Eforie, la fel ca şi în cazul celorlalte loturi, se va asigura dezvoltarea durabilă a zonei, protejarea construcţiilor civile şi prevenirea riscurilor de inundare a cordonului de legatură dintre Eforie Nord şi Eforie Sud”, a precizat ministrul Tanczos Barna.

Citeşte şi:

Cum erau supravegheaţi copiii în comunism, în taberele şcolare şi în vacanţe

O femeie a căzut pe stabilopozi. Incidentul s-a petrecut pe faleza oraşului Constanţa

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite