Patru cetăţeni turci care aveau paşapoarte false, depistaţi la P.T.F. Vama Veche

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Punctul de trecere al frontierei
Punctul de trecere al frontierei

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vama Veche au descoperit patru cetăţeni turci, bărbaţi cu vârste cuprinse între 24 şi 40 de ani, care au prezentat la controlul de frontieră documente false de călătorie emise de Ucraina şi Republica Moldova.

În data de 29.12.2021, în jurul orei 11.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, judeţul Constanţa, poliţiştii de frontieră au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui microbuz, înmatriculat în Republica Moldova, condus de un cetaţean moldovean, în vârstă de 24 ani,  însoţit de un şofer de rezervă, cetăţean ucrainean. În microbuz călăroreau ca pasageri patru cetăţeni străini, care s-au legitimat la intrarea in ţară cu pasapoarte care aveau însemnele autorităţilor din R. Moldova si Ucraina.

În urma verificării autenticităţii documentelor, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că paşapoartele prezentate pentru controlul de frontieră de către cei patru pasageri nu îndeplinesc condiţiile de formă şi de fond specifice unor documente autentice, acestea fiind false.

În cadrul verificărilor, cei patru bărbaţi au declarat poliţiştilor de frontieră că sunt cetăţeni din Turcia, cu vârste cuprinse între 24 şi 40 de ani.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere ilegală a frontierei de stat,  fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, la finalizarea cercetărilor urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Cei patru cetăţeni turci  si cei doi şoferi au fost preluaţi  către autorităţile de frontieră bulgare, în baza Acordului de readmisie între România şi Republica Bulgaria în vederea continuării cercetărilor.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite