Patronatele acuză Administraţia Naţională de Meteorologie de „ştiri false” care ar alunga turiştii de pe litoral

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhiva Adevărul
FOTO: Arhiva Adevărul

Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) pune pe seama ANM şi presei numărul scăzut de turişti pe litoral. Însă, despre condiţile de cazare şi preţurile mari nu spune nimic.

FPTR a transmis, printr-un comunicat de presă, că zilele aceste pe litoralul românesc s-ar afla aproximativ 80.000 de turişti cazaţi în structurile clasificate. Datele, spun patronatele, au fost obţinute pe baza estimărilor furnizate de membrii FPTR şi a sondajului aplicat unui număr semnificativ de operatori din turism.

„Începând din această săptămână, odată cu terminarea ultimelor examene şcolare planificate ca de obicei în mijlocul verii şi cu devoalarea unui “fake news” emis de ANM şi promovat inconştient de majoritatea mass-media în căutare disperată de audienţă, turiştii încep să sosească pe litoral în număr din ce în ce mai mare”, spun cei de la FPTR, fără a oferi mai multe detalii.

Cel mai probabil, FPTR face referire la declaraţiile şefei ANM din data de joi, 11 iulie, care a afirmat că fenomenul meteo care a generat miercuri o furtună devastatoare în Grecia, soldată cu sute de victime, între care şi şase morţi, ar putea să provoace incidente şi în România, litoralul urmând să fie afectat. Acest lucru nu s-a întâmplat. Fostul ministru al Turismului, Mircea Titus Dobre a cerut chiar demisia directorului ANM din cauza acestor „declaraţiil hazardate şi panicarde care au golit plajele”.

Hotelierii susţin că litoralul începe treptat să se umple, diferenţiat pe staţiuni, astfel că pentru acest weekend în Mamaia seaşteaptă un grad de ocupare de 75%, Eforie Nord 80%, iar în staţiunile din sudul litoralului în jur de 70%.

„În continuare staţiunile Năvodari, Costineşti şi Vama Veche sunt asaltate în perioada weekend-ului de vizitatori, dar turiştii declaraţi în structuri clasificate se menţin în jurul a 70-80%. Aceste date provin de la unităţile clasificate al căror număr este egalat sau depăşit în aceste staţiuni de numărul unităţilor nedeclarate.
 
Astfel, numărul de turişti prognozat pentru acest weekend este de aproximativ 80.000 de turişti în unităţi clasificate. Pe lângă aceştia, cel puţin 20.000 de turişti se vor caza în unităţile neclasificat”, se mai arată în comunicatul FPTR.

Pe aceeaşi temă:

Turiştii de pe litoralul supraaglomerat, urmăriţi de mizerie şi bădărănie: „La patru stele să nu poţi să te uiţi afară din cameră?“

Apel pentru salvarea câinilor fără stăpân de pe litoral: „Reprezintă un real pericol pentru turişti”


 

 


 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite