Părintele Remus Dumbravă, în moarte cerebrală. Preotul nu şi-a mai revenit de la colapsul de la Sfântul Maslu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preotul Remus Dumbravă s-a prăbuşit în faţa Bisericii Sfântul Mina FOTO Teo Tucan - TV Neptun
Preotul Remus Dumbravă s-a prăbuşit în faţa Bisericii Sfântul Mina FOTO Teo Tucan - TV Neptun

Seara de vineri, 15 martie, a fost tulburată de zvonul că preotul constănţean în vârstă de 60 ani a încetat din viaţă. El este internat în continuare la Reanimare, în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Părintele Remus Dumbravă se afla în stare vegetativă de miercuri, 13 martie, fără să-şi mai revină din atacul cerebral suferit în faţa Bisericii Sfântul Mina

El a fost declarat de medici în moarte cerebrală, în cursul după-amiezii de vineri, 15 martie.

Familia preotului Remus Dumbravă se opune categoric transplantului de organe.

„În ceea ce priveşte Arhiepiscopia Tomisului, reiterăm punctul de vedere al Bisericii Ortodoxe Române care binecuvântează transplantul de organe cu condiţiile de rigoare“, se arată într-un comunicat de presă transmis de arhiepiscopie.

Biserica Ortodoxă Română specifică termenii în care este de acord cu transplantul de organe.

„Transplantul de ţesuturi şi de organe este una din formele de vârf ale practicii medicale contemporane, care transforma suferinţa în nădejde pentru mai multă viaţă.

Este o performanţă a ştiinţei şi a practicii medicale pe care Biserica o binecuvântează atâta vreme cât, prin transplant, se rezolvă criza determinată de lipsa altor soluţii de vindecare şi se redă viaţa normală unei persoane, fără însă a i-o ridica alteia: nimeni nu trebuie ucis pentru ca să trăiască altcineva“, spune Biserica.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite