Oamenii străzii, duși cu forța în adăposturile Primăriei GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De două zile Poliția Locală Constanța a primit o nouă însărcinare: să adune de pe străzi oamenii fără căpătâi și să-i ducă în adăpostul amenajat de Primăria Constanța într-un Club al Pensionarilor de pe strada Dezrobirii.

Măsura a fost luată din cauză că s-a anunțat, pentru cel puțin trei zile consecutiv, temperaturi sub minus 20 de grade Celsius.

Adăpostul este prevăzut să adăpostească 20 de persoane însă nici măcar jumătate din aceste locuri nu au fost ocupate. ”În două zile am reușit să ducem la adăpost doar două persoane. Ne fug de lângă mașini, se opun, fug de la Serviciul de Asistență Socială. Nu putem să îi luăm cu forța”, a declarat Dan Bratu, șeful Poliției Locale Constanța.



Boschetarii spun că nu vor în adăposturile Primăriei din cauză că se term că își vor pierde locurile bune, în care se adăpostesc deobicei.  ” Nu vrem să mergem la niciun adăpost, avem aici plăpumi. Dacă ne dau adăpost, or să ne pună și la muncă și suntem bolnavi, nu putem””, spune Cristian Andrieș (26 de ani) Constanța, unul dintre cei opt ocupați al unui cămin de termoficare, situat în zona centrală a Constanței.  Niciunul dintre ei nu are mai mult de 26 de ani și spun că au ajuns pe străzi din cauză că au fugit de la orfelinate, unde erau prost tratați. Părinții lor i-au abandonat sau au murit.

Polițiștii locali au venit totuși să le ofere un loc în adăpost, unde-i așteaptă și un ceau cald. Din opt, numai doi au acceptat să-i însoțească la mașină. Ceilalți au spus că vor să se mai gândească și că, dacă va fi cazul, vor veni de bunăvoie pe strada Dezrobirii.

Conform evidențelor Poliție, numai în municipiul Constanța sunt 200 de persoane fără adăpost.

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite