O mare parte a municipiului Constanţa şi cinci localităţi din judeţ vor rămâne fără apă în noaptea de 17 spre 18 noiembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Robinet

Pentru executarea intervenţiilor de înlocuire a unor conducte şi vane de legătură la nivelul Staţiei de Tratare şi Pompare Palas, din municipiul Constanţa, RAJA SA va întrerupe furnizarea apei potabile din noaptea de miercuri, 17 noiembrie 2021 - ora 22.00, până joi, 18 noiembrie 2021 - ora 14.00.

Investiţia face parte din Contractul de lucrări CL35: ”Reabilitare staţie de pompare apă brută Galeşu; Reabilitare Complex Înmagazinare Palas: SP1, SP2 şi reţele în incintă, Reabilitare puţ P0 Constanţa Nord, judeţul Constanţa” în valoare de 48.684.054,30 lei cu TVA, derulat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM). 

Ca urmare a desfăşurării lucrărilor, vor fi afectaţi de lipsa apei consumatorii din următoarele zone:

Cartierul Palas şi Zona industrială Oierie Palas; 

Cartierele Brătianu şi Medeea;

Zona industrială;

Cartierul şi Zona industrială CET; 

Cartierele Viile Noi şi Sere; 

Cartierele Km 4, Km 4-5, Km 5 şi Veterani;

Zona comercială Constanţa Sud (Auchan, Metro, Brico Depot, Avia Motors);

Cartierul Faleză Sud;

Zonele industriale Caraiman şi Oil Terminal;

Cartierele Far, Abator, Gară, Icil, Casa de Cultură, Inel I, Inel II, Coiciu şi Compozitori;

Zonele Baba Novac şi Halta Traian;

Zona Comercială Vest;

Localităţile Cumpăna, Lazu, Agigea, Eforie Nord şi Techirghiol.

Pe lângă complexitatea lucrărilor, intervalul de sistare a alimentării cu apă este determinat şi de lungimea instalaţiilor, a diametrului acestora, dar şi a debitului de apă, timpul necesar pentru golirea şi umplerea reţelei de distribuţie din zona afectată fiind de aproximativ 6 ore. Prin urmare, reluarea furnizării apei potabile se va realiza în mod progresiv în fiecare sector afectat.

În perioada în care se sistează alimentarea cu apă potabilă, vor fi executate 6 lucrări de schimbare şi refacere cămine de vane de la nivelul magistralelor ce pleacă de la staţia de Tratare şi Pompare Palas şi care asigură apa potabilă pentru o mare parte a municipiului Constanţa. Una dintre intervenţii se desfăşoară pe conducta DN 800 Litoral, care alimentează staţia de pompare Bifurcaţie Cumpăna şi asigură debitul de apă pentru mai multe localităţi. 

Având în vedere amploarea operaţiunilor, echipele realizează toate lucrările pregătitoare necesare de peste două săptămâni.

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite