Misterele morţii caporalului Ionuţ Marinescu, tânărul plimbat între spitale: „Au vrut să scape repede de el, de noi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionuţ şi Didina Marinescu, împreună cu cele două fetiţe ale lor FOTO Arhivă personală
Ionuţ şi Didina Marinescu, împreună cu cele două fetiţe ale lor FOTO Arhivă personală

Două copile îl aşteptau pe tatăl lor acasă să-i spună „La mulţi ani“ şi să petreacă împreună sărbătorile de iarnă. Dar caporalul Ionuţ Marinescu a murit cu câteva ore înainte să împlinească vârsta de 36 de ani.

Militarul Ionuţ Marinescu a început să se simtă rău pe la jumătatea lunii decembrie, povesteşte soţia sa, Didina Marinescu, devastată de durere. 

„Avea frisoane şi dureri de cap, dar a zis că îi trec. Pe 13 decembrie însă s-a dus singur la Urgenţă, la Spitalul Judeţean Constanţa, unde a stat foarte mult timp. Întrucât analizele i-au ieşit foarte proaste, a fost trimis la Spitalul de Boli Infecţioase. Soţul meu a zis că merge singur, pentru că dura foarte mult să vină o salvare, fiind multe cereri. 

A stat până la 4 dimineaţă şi aici şi medicii l-au trimis din nou la Judeţean, dar n-a mai avut putea să meargă singur şi a venit acasă“, povesteşte tânăra sa soţie.
 

Cum soţul său tot nu se simţea bine, l-a dus la o clinică privată din oraş. Aici, i s-a făcut o perfuzie, după care a fost trimis acasă.

Cum starea sa nu se ameliora, soţia sa a sunat la 112 pe 16 decembrie şi a fost dus din nou la Spitalul Judeţean Constanţa. „Cu toate că a fost adus cu salvarea, a stat pe holuri mai multe ore până când medicii i-au făcut câteva investigaţii. Apoi, l-au trimis iar la Infecţioase“, rememorează femeia zilele de coşmar. „Nu erau salvări disponibile, l-am dus eu la spitalul de Infecţioase“.

Tânărul militar a fost suspect de hepatită. „Eu eram pe hol şi auzeam ce îi zice medicul, că s-ar putea să fie «Un pui de hepatită». Cert este că, în sfârşit, l-au internat şi l-au băgat pe perfuzii fiindu-i administrate ampicilină cu cortizon", mai spune femeia.

Sâmbătă, 21 decembrie, militarul chiar se simţea mai bine şi i-a zis soţiei să îi aducă haine pentru că vrea ca luni, 23 decembrie, să se externeze. Duminică dimineaţa, pe 22 decembrie, femeia a vorbit pentru ultima dată cu soţul său. S-au consultat ce să le ia celor două fetiţe de Moş Crăciun şi apoi nu i-a mai răspuns la telefon. 

Când soţia sa a ajuns la spital, a găsit uşa sigilată. Disperată, a căutat medicii şi asistentele, care i-au zis că soţul ei este mort. „Nu m-a sunat nimeni să mă anunţe“, spune, cu ultimele puteri, femeia. 
 

Pe certificatul de deces al lui Ionuţ Marinescu scrie, la cauzele morţii, "infarct miocardic acut şi edem cerebral". „Nu ne-a chemat la medicină legală, cum am auzit că se procedează. Totul a fost foarte repede, să scape de el, să scape de noi“, reclamă soţia militarului mort, care a rămas să crească singură două fetiţe: una de 10 luni şi cealaltă de cinci ani. 

Didina Marinescu vrea să afle de ce a murit soţul său, motivele pentru care a fost plimbat între spitale, ce medicamente i s-au administrat şi cum este posibil ca medicii să nu poată explica cum un tânăr sănătos, care îşi făcea regulat analizele, să moară atât de repede. 

IOnuţ şi Didina Marinescu arhivă personală
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite