Ministerul Culturii a avizat Planul Urbanistic Zonal al staţiunii Mamaia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mamaia, de la înălţimea telegondolei FOTO Adevărul Constanţa
Mamaia, de la înălţimea telegondolei FOTO Adevărul Constanţa

Primarul Radu Mazăre a anunţat în seara de miercuri, 1 Mai, că Planul Urbanistic Zonal (PUZ) al staţiunii Mamaia a primit în sfârşit avizul Ministerului Culturii. PUZ-ul a fost respins iniţial de minister deoarece specialiştii ridicaseră o serie de obiecţii.

Primăria Constanţa înaintase Ministerului Culturii Planul Urbanistic Zonal al staţiunii Mamaia, dar acesta a respins documentaţia considerând-o „inadecvată şi neprofesionistă“.

Municipalitatea avea nevoie de avizul Culturii pentru a demara proiectele de modernizare a staţiunii, prin construcţia de pasarele, parcări etajate, de supratraversări şi de edificii.

Mazăre a afirmat că i s-a cerut şi şpagă pentru acest aviz. „Unul, Angelescu sau Anghelescu, mi-a cerut prin intermediari, şpagă. Totul, la pachet, costa 60.000 euro“, a spus Mazăre.

El a reclamat împiedicarea PUZ-ului la premierul Victor Ponta, care s-a arătat şi el mirat de obiecţiile ridicate de Cultură în legătură cu perspectiva vizuală dintre lac şi mare, încărcarea şi presiunea urbanistică a centrului staţiunii, eliminarea construcţiilor parazitare şi reabilitarea fostelor glorii ale staţiunii (Cazino, Rex, vila regală, piscina de la Parc) etc.

Marţi după-amiază, avizul de la Cultură a venit. Mazăre s-a declarat mulţumit că şi-a obţinut avizul pentru a demara proiectele de modernizare a staţiunii. „Eu vreau să pot construi. Nu mai avem unde să punem turiştii“, a mai spus Mazăre. 

Vă mai recomandăm

Mazăre: „Mi s-au cerut 60.000 euro şpagă pentru un aviz de la Ministerul Culturii. Unul, Angelescu sau Anghelescu“

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite