Milionar peste noapte. Un constănţean a câştigat marele premiu al loteriei, 44 milioane lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viaţa unei familii din Constanţa s-a schimbat radical. Biletul câştigator a fost jucat la sfârşitul săptămânii trecute la Agenţia Loto Prono din cartierul constănţean Tomis Nord. Nimeni nu ştie cine este persoana îmbogăţită peste noapte, dar asta nu-i împiedică pe amatorii jocurilor de noroc să-i dea sfaturi despre cum ar fi bine să-şi cheltuiască averea.

Agenţia Loto 13-034 este ascunsă după o piaţă. În sediul de doar 10 metri pătraţi nu intră de obicei decât pensionarii care locuiesc la blocurile vechi din zonă. Luni dimineaţa, ghişeul cu grilaj metalic era loc de pelerinaj. Toată lumea vrea acum să cumpere un bilet de la Agenţia norocoasă. 

Înainte de orele prânzului, un bătrânel scotoceşte cu mâna într-un castron de plastic şi pescuieşte monedele metalice pe care sunt gravate numerele. Are mai multe bilete în faţă şi le completează pe rând. Judecând după hainele nu tocmai noi, nu ai crede că are bani pentru toate variantele pe care le are în faţă. Atunci când agenţia loto se umple de jurnalişti, bărbatul îşi ia foile cu numerele marcate şi pleacă. El este, probabil, unul dintre cei care preferă să nu vorbească despre norocul lui sau al altora.

Un alt bărbat cu o şapcă albastră intră în agenţie şi dă cu ochii de camerele de filmat. Trei microfoane îi apar în faţă înainte să dea bună ziua angajatei de la ghişeu. "Nu sunt eu câştigătorul, fratele meu", se apără el în faţa asaltului de microfoane, dar îşi aduce aminte că şi el a fost câştigător ăn 1983. "M-a dat şi la ziar. Am câştigat 35.000 lei, cum erau atunci banii. Restul, aici am tot câştigat: 2,510 milioane, 2 milioane la 5 din 44 numere", arată el către panoul cu numerele câştigătoare. "La Joker am mai câştigat doi cu unu, dar odată am luat şi 600.000 lei vechi". Mărturiseşte că a aflat de la televizor că s-a câştigat marele premiu la Constanţa, dar a fost anunţat de băieţii din piaţă că e chiar agenţia lui preferată. "M-am bucurat, că e constănţeanul nostru", spune Osman Izet.

Cei care nu au câştigat îi recomandă norocosului să-i ajute şi pe cei cu nevoi. "Eu pot să spun că mi-aş lua un Ferrari, dar vine Crăciunul. Sunt bătrâni, copii care au nevoie de ajutor", spune un tânăr cu ochelari. Alţii îi tansmit să-şi cumpere o insulă în Grecia şi să trăiască acolo liniştit.

Marinela Pupu este una dintre cele două casiere care au vândut biletul de 19,30 lei. 

"Pe bilet nu scrie dacă e bărbat sau femeie şi aici joacă atâta lume", ne spune ea zâmbind. Mărturiseşte că s-a bucurat atunci când a aflat că poate i-a purtat noroc unui jucător la 6 din 49. "Te bucuri pentru orice om care câştigă. Aici au mai fost norocoşi. Am avut un câştigător cu 5 numere în vară, apoi a ghicit cineva cinci numere la Noroc. Se pare că e o agenţie norocoasă". 

Câştigătorul trebuie să meargă la Bucureşti pentru a-şi valida biletul şi pentru a ridica premiul cel mare. După plata impozitelor la stat el va rămâne în buzunar cu 6,9 milioane euro.


Vă mai recomandăm:

Miracol de Crăciun: Un cerşetor român din Suedia a câştigat la loterie 27.000 de dolari

Numerele extrase joi la Loto 6/49. Premiul cel mare la extragerile de joi depăşeşte 9,25 de milioane de euro

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite