Măsuri fără precedent pentru musulmanii care vin la rugăciune: „Fiecare enoriaş va fi nevoit să îşi efectueze ritualul de abluţiune de acasă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Se schmbă regulile de rugăciune
Se schmbă regulile de rugăciune

Muftiatul Cultului Musulman din România transmite mai multe îndrumări către unităţile de cult, privind accesul credincioşilor musulmani în locaşurile de cult islamic şi participarea acestora la rugăciunile specifice cultului musulman.

Măsuri care trebuie luate de credincioşii care vin la lăcaşurile de cult

Pentru prevenirea răspândirii infecţiilor cu SARS-CoV-2, activităţile organizate de slujitorii cultelor religioase cu participarea publicului, care se desfăşoară doar în exteriorul locaşurilor de cult, se realizează cu respectarea măsurilor de prevenire şi protecţie, astfel:

1. Distanţă dintre enoriaşi va fi de cel puţin 2 m în orice direcţie.

2. Purtarea unei măşti de protecţie, care să acopere atât nasul cât şi gură, este obligatorie atât pentru imam cât şi pentru enoriaşi.

3. Fiecare enoriaş va veni cu propriul covoraş de rugăciune (Seccade/ Namazlik)

4. Mâinile, chiar dacă se poartă mănuşi de protecţie, vor fi dezinfectate la intrare.

5. Facilităţile de toaletă şi inclusiv toaletele sunt închise pentru utilizare. Aşadar, fiecare participant va fi nevoit să îşi efectueze ritualul de abluţiune (Abdest) de acasă.

6. Persoanele care prezintă simptome de infecţie respiratorie ( tuse, strănut, rinoree), persoanele aflate în carantină, precum şi cele care au intrat în contact cu o persoană infectată nu pot intră în locaşurile de cult, acestea fiind rugate să rămână acasă.

7. Înainte sau după efectuarea rugăciunii, enoriaşii nu se vor aduna în faţa locaşului de cult.

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite