Litoralul românesc va fi în aprilie capitala europeană a sportului. La Corbu se desfăşoară concursul de ciclism pe nisip

0
0
Ciclism pe nisip
Ciclism pe nisip

După ce luna trecută în staţiunea Mamaia a avut loc Maratonul Nisipului, în luna aprilie o altă staţiune de pe litoralul românesc continuă tradiţia evenimentelor sportive internaţionale la malul Mării Negre.

Pe plaja sălbatică din Corbu, va avea loc, sâmbătă, 25 aprilie 2015, Beach Race XCO - singurul concurs de ciclism MTB din Europa care se desfăşoară pe nisip.

Până în prezent, peste 200 de iubitori ai sportului cu pedale s-au înscris la inedita cursă de la Malul Mării, acreditată de Uniunea Ciclista Internaţionala, ce vor să acumuleze puncte pentru a ajunge la Olimpiada de la Rio de Janeiro, de anul viitor.

Una dintre cele mai populare si valoroase echipe de ciclism din Romania, BikeXpert Racing Team, şi-a anunţat prezenţa la această competiţie, atât cu vârfurile de lance Alexandru Stancu (Campion Naţional la Tineret în anul 2014), Marius Petrache, Dani Crista şi una dintre cele mai bune cicliste autohtone, Irina Dumitru, dar şi cu numeroasa echipă de amatori, printre care şi veteranul Andy Brunner, aflat în drumul de a câştiga titlul de Campion Mondial la categoria Master XCO.

Competiţia Beach Race XCO face parte din calendarul BikeXpert Racing Team, în vederea calificării României la Jocurile Olimpice 2016 din Rio de Janeiro, Brazilia.

În afară de campionii naţionali autohtoni, s-au mai înscris şi echipe internaţionale, precum echipa naţională a Nigeriei şi a Republicii Moldova.

Competiţia conţine cursa Standard (20 km) şi cursa Epic (40 km). Traseul pe care îl vor parcurge cicliştii profesionişti şi amatori are o diferenţă de nivel de 50 de metri, jumătate fiind pe plajă şi jumatate pe coasta de acces pe faleză. Competiţia sportivă se adresează atât cicliştilor profesionişti, cât şi celor amatori, iar premii vor fi acordate pentru ambele categorii.

“Evenimentul internaţional Beach Race XCO şi Maratonul Nisipului sunt singurele competiţii de acest gen din Europa care se desfăşoară pe nisip. Datorită unicităţii lor, cele două evenimente de la Malul Mării, reuşesc să mobilizeze comunităţile sportivilor internaţionali şi reprezintă, fără doar şi poate, mijloace inedite de promovare a litoralului românesc la nivel internaţional.

Suntem bucuroşi că în acest an s-au înscris foarte mulţi concurenţi şi ne dorim să aducem anual pe litoralul românesc din ce în ce mai mulţi pasionaţi ai sportului: fie pentru ciclism, alegare sau alte sporturi.

Este foarte important că am câştigat respectul comunităţii sportivilor internaţionali, drept dovadă, la eveniment va participa însuşi Comisarul Internaţional al Uniunii Cicliste Internaţionale, domnul Birkeland Bjorn”, a spus Sabin Ioan Andoniu, organizatorul Beach Race XCO.

Concursul este organizat de AndoVelo şi Asociaţia Sportivă SanaSport, în parteneriat cu Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret Constanţa.

Înscrierile online se pot face pe website-ul oficial http://www.mtbpeplaja.ro si pe ridersclub.ro.

Vă mai recomandăm:

Premieră: primul concurs european de ciclism pe nisip. La întrecere participă şi un nevăzător


 

Mai multe - Constanţa

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite