Linie telefonică unde aparţinătorii pacienţilor infectaţi cu SARS CoV-2 pot afla informaţii despre starea de sănătate a acestora

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul Judeţean Constanţa FOTO Călin Gavrilaş
Spitalul Judeţean Constanţa FOTO Călin Gavrilaş

Începând de vineri, 18 decembrie, aparţinătorii pacienţilor infectaţi cu SARS CoV-2 au la dispoziţie o linie telefonică unde pot afla informaţii privind evoluţia bolii sau date privind externarea.

La numărul te telefon 0736603824, aparţinătorii desemnaţi de pacienţii infectaţi cu noul coronavirus pot afla informaţii despre starea de sănătate a celor internaţi în spital. Conducerea SCJU a recurs la această soluţie pentru a facilita comunicarea cu aparţinătorii, având în vedere faptul că timpul personalului medical este alocat în primul rând consultaţiilor şi tratamentului pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus, şi apoi comunicării cu aparţinătorii. 

Astfel, pacientul poate desemna o singură persoană căreia i se pot comunica datele cu privire la starea sa de sănătate. Aparţinătorii desemnaţi de către pacienţi pot cere informaţii la nr. 0736603824 zilnic, între orele 10.00-13.00.  Solicitările vor fi centralizate şi, ulterior, aparţinătorii  vor fi contactaţi de către personalul abilitat şi vor primi informaţii. 

Pot solicita informaţii persoana indicată de pacient, trecută în foaia de observaţie clinică generală (nume, prenume, număr de telefon). Persoanele care nu sunt trecute în foaia de observaţie clinică generală nu vor primi informaţii despre starea pacientului decât în cazuri excepţionale (ex. pacientul este în stare gravă şi nu se cunosc persoanele de contact, etc). 

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul judeţului Constanţa au fost confirmate 23.280 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 490 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

Miercuri seara erau internate 465 de persoane internate, dintre care 441 din judeţul Constanţa şi 24 din alte judeţe. De asemenea, la nivelul judeţului sunt 5.440 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacţi direcţi ai celor confirmaţi cu virusul SARS-CoV-2.

Pe aceeaşi temă: 

Carantină prelungită în şase localităţi din judeţul Constanţa 

Petrecere în staţiunea Mamaia, întreruptă de Poliţie. Majoritatea participanţilor erau minori

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite