Înţelegere parafată la Constanţa. Franţa asistă România pentru ajutorarea cartierului Ferentari

0
0
Cartierul Ferentari din Bucureşti este locuit majoritar de ţigani FOTO Adevărul
Cartierul Ferentari din Bucureşti este locuit majoritar de ţigani FOTO Adevărul

Cartierul Ferentari din Bucureşti va fi obiectivul unui proiect-pilot internaţional pentru grupurile defavorizate care populează zona. România şi Franţa au stabilit, la Forumul Cooperării Descentralizate desfăşurat în 13-14 iunie la Constanţa, că vor constitui un grup de lucru mixt, cu experţi în materie de regenerare urbană, locuinţe sociale şi construcţii.

Scopul acestuia va fi de a elabora o strategie bazată pe un diagnostic comun, care să permită adoptarea de propuneri concrete în cazul cartierului Ferentari, locuit majoritar de ţigani. Propunerile vor lua în considerare toate aspectele legate de probleme urbane sau sociale ce au legătură cu populaţia vizată: educaţie, sănătate, formare profesională şi locuri de muncă.

Din partea română vor participa Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţie Publică, Primăria Sectorului 5, iar din partea franceză – omologi din minister şi colectivităţi teritoriale. Rezultatul scontat este refacerea habitatului degradat şi îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă a populaţiei din Ferentari. Experţii francezi vor veni în misiune la Bucureşti, apoi responsabilii de proiect din Sectorul 5 din Bucureşti vor efectua o vizită de studiu în Franţa.

Proiectul-pilot este conceput ca parte a unui Plan de acţiune comun pe anul 2013, în care România şi Franţa se vor sprijini în domeniul administraţiei publice, urbanismului, locuirii, construirii şi patrimoniului. Parteneriatul a fost semnat la Forumul Cooperării Descentralizate România - Franţa, desfăşurat în zilele de 13-14 iunie la Constanţa.

Ambasadorul Phillippe Gustin a declarat aspectul ca fiind „destul de delicat“. Diplomatul este de părere că în urbanism şi în protejarea patrimoniului trebuie să se ţină cont şi în construirea de locuinţe pentru populaţia defavorizată.

Vă mai recomandăm

S-a stabilit la Constanţa: România va avea un Cod al Urbanismului. Experţi francezi vor ajuta la elaborarea documentului normativ

Ambasadorul Franţei: „Companiile noastre au rămas fidele României şi pe timp de criză“

Aderarea la Schengen se face prin Ferentari

Ferentari şi Dorobanţi, cele două extreme pe piaţa chiriilor din Capitală

Constanţa


Ultimele știri
Cele mai citite