Încălţăminte contrafăcută tip sport de peste 6,5 milioane lei, depistată în Portul Constanța. Marfa venea din China

0
Publicat:

Încălţăminte contrafăcută tip sport, sub denumirea unui brand de lux, în valoare de peste 6,5 milioane de lei, importată din China de o firmă din Bucureşti, a fost depistată în Portul Constanţa şi indisponibilizată, a informat, marţi, Garda de Coastă.

Containere port
Containere port

Potrivit unui comunicat de presă, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au găsit într-un container sosit din China peste 2.600 de perechi de încălţăminte tip sport, purtând denumirea unui brand de lux cunoscut, susceptibile de a fi contrafăcute.

"Poliţiştii de frontieră s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în Portul Constanţa Sud, într-un container sosit cu o navă din China care transporta, conform documentelor, încălţăminte tip sport, s-ar afla bunuri contrafăcute. Colegii noştri, împreună cu lucrătorii vamali, au efectuat un control fizic al containerului, în care au găsit 2.628 perechi încălţăminte sport purtând denumirea unui brand de lux cunoscut. Valoarea bunurilor a fost estimată la suma de 6.525.324 lei şi ar fi trebuit să ajungă la o societate comercială din Bucureşti", a transmis purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă, Andrei Ene.

Marfa a fost ridicată de către autoritatea vamală, iar poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspect penal pentru încălcarea prevederilor legii privind mărcile şi indicaţiile geografice.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite