Helmut Duckadam: „Foarte mulţi jucători vin la echipa naţională să-şi facă reclamă pentru a pleca la o echipă mult mai valoroasă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Helmut Duckadam dă autografe la Constanţa FOTO MI
Helmut Duckadam dă autografe la Constanţa FOTO MI

Helmut Duckadam, supranumit „Eroul de la Sevilla“, este dezamăgit de prestaţia jucătorilor din generaţia de astăzi şi crede că foarte mulţi jucători vin la echipa naţională din interes, pentru a-şi face reclamă şi a pleca la o echipă mult mai valoroasă.

Prezent la Constanţa la expoziţia „Tricouri de legendă“ de la City Park Mall, Helmut Duckadam spune că în urmă cu 35 de ani, fotbaliştii veneau cu drag la echipa naţională şi pentru a prinde un turneu în străinătate. Acum, crede marele jucător, din păcate, foarte mulţi jucători vin „pentru a-şi face o reclamă pentru a pleca la o echipă mult mai valoroasă. Acum vin cu interes, nu toţi, dar mulţi dintre ei. Atunci veneai cu drag la echipa naţională“, a spus Helmut Duckadam.

Eroul de la Sevilla recunoaşte că nu simte nici măcar dezamăgire pentru faptul că România nu s-a calificat la Campionatul European de Fotbal. „Din fericire, nu participăm decât ca spectatori. Ultimele rezultate ale echipei naţionale nu ne pot bucura. Mai suferim din când în când, dar nu-mi mai aduc aminte când ne-am calificat ultima oară. Cred însă că pretenţiile sunt mult prea mari faţă de valoarea pe care o avem“, spune el.

Helmut Duckadam îşi aduce aminte că pentru reuşita de la Cupa Campionilor Europeni din anul 1986, când a apărat toate cele patru lovituri de la 11 metri pentru a aduce trofeul echipei Steaua Bucureşti, a primit un ARO. „A fost cel mai consistent cadou pe care l-am primit în cariera mea. Chiar dacă era la mâna a doua, se vindeau foarte bine. L-am condus o lună“, a rememorat el acea perioadă.

Alături de Helmut Duckadam a fost prezent la Constanţa Mihail Majearu, fost câştigator al Cupei Campionilor Europeni cu Steaua in 1986. El a adus şi tricoul pe care l-a purtat in cadrul meciului de la Sevilla.

Expoziţia, organizată de City Park Mall, în colaborare cu Football Legends, va putea fi vizitată gratuit, zilnic, de luni până duminică, în intervalul 10:00 - 22:00. În plus, o zonă a expoziţiei va fi dedicată biletelor şi programelor de la meciuri celebre sau medalii şi fanioane dedicate echipei noastre naţionale, multe dintre ele cu vechime de peste 80 - 90 de ani. 

În cadrul expoziţiei, iubitorii de fotbal şi nostalgicii vor putea retrăi momente emoţionante din meciuri memorabile, descoperind tricourile purtate de jucători legendari, care au făcut istorie în Echipa Naţională, precum Gheorghe Hagi, Nicolae Dobrin, Gică Popescu, Mircea Lucescu, Rodion Cămătaru, Dorinel Munteanu, Ladislau Boloni sau Anghel Iordănescu.   

GALERIE FOTO 

Helmut Duckadam şi Mihail Majearu, doi dintre campionii de la Sevilla, vin la Constanţa
Helmut Duckadam şi Mihail Majearu, doi dintre campionii de la Sevilla, vin la Constanţa

Vă mai recomandăm:

„Eroii de la Sevilla“, după 30 de ani: „Ne-au aşteptat cu huiduieli, ne venea să intrăm înapoi în vestiar. Ne pregăteam după sistem sovietic, căram saci de nisip”

Performanţa lui Helmuth Duckadam, înscrisă în World Records Academy

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite