Grevă spontană sub podul de la Agigea. Drumul către Poarta 9 a portului Constanţa, blocat de TIR-işti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de maşini de marfă au blocat astăzi drumul către Poarta numărul 9 a Portului Constanţa Sud - Agigea. Şoferii sunt nemulţumiţi de calitatea şoselei care nu a fost niciodată asfaltată deşi este singura cale de acces pentru marfă.

Drumul de la Podul de la Agigea şi pină în Portul Constanţa Sud a început să se degradeze în urmă cu mai bine de un an. Şoferii spun că în tot acest timp, Conducerea Companiei Administraţia Canalelor Navigabile, cea care are în grijă şoseaua nu a făcut nimic pentru a le uşura traseul către Poarta 9 a Portului. 

Dacă, în mod normal, un TIR încărcat cu marfă are de făcut patru drumuri pină în port şi înapoi, din cauza traseului cu probleme, şoferii nu reuşau să facă mai mult de două curse pe zi. În plus, maşinile lor aveau de suferit. Astăzi după ora 10:00 conducătorii auto şi-au lăsat maşinile de-a curmezişul drumului şi au declanşat un protest spontan. 

Acţiunea nu a durat decit o oră, dar a fost un prim semnal de alarmă pentru Administraţia Canalelor Navigabile. Şoferii susţin că se văd în situaţia de a da în judecată compania pentru a-şi recupera banii cheltuiţi pe repararea maşinilor. 

Directorul ACN, Daniel Georgescu crede că este prins între ciocan şi nicovală. El spune că drumul nu poate fi reparat dacă nu este închis, iar acest lucru ar duce la oprirea tuturor maşinilor care aduc marfă în Portul Constanţa Sud Agigea prin Poarta numărul 9. 

Georgescu a declarat că soluţia salvatoare vine în mai puţin de o lună. Administraţia Portului Constanţa va deschide ultimul tronson de la Autostradă A2 spre Port. TIR-urile vor putea, în acest fel, să ocolească drumul tehnologic de pe marginea canalului şi vor avea un traseu mai rapid către navele care aşteaptă la încărcare.

Iată cum arată cursa unei maşini de marfă pe drumul catre Port

Vă mai recomandăm:

Contract de milioane de euro schimbat peste noapte la Portul Constanţa

UPDATE Greva spontană de la RATC s-a încheiat. Transportul în comun a fost deblocat

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite