FOTO Protestul de la Constanţa: „Plecăm în marş. Şi spunem: «Marş la voi acasă!»“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii veniţi cu părinţii, nelipsiţi de la proteste FOTO Sînziana Ionescu
Copiii veniţi cu părinţii, nelipsiţi de la proteste FOTO Sînziana Ionescu

Protestul de duminică, 27 octombrie, s-a desfăşurat în zona de sud a Constanţei. Mobilizarea a fost făcută de Baricada Verde, unul dintre organizatorii acţiunilor ecologiste din Constanţa. „Plecăm în marş! Şi spunem: «Marş Chevron, Marş RMGC! Marş la voi acasă!»“ a sunat îndemnul activiştilor. Militanţii s-au strâns şi la Mangalia.

Coloana de manifestanţi a sunat adunarea la vaporul de la Gară, apoi a plecat în marş pe Bulevardul 1 Mai spre Podul de la KM 4-5. A înconjurat Doraly Mall, intrând în piaţa Km 4-5 şi străbătând străduţele până în zona Anda.

În dreptul Bisericii Sfântul Ilie, grupul s-a oprit pentru a rosti „Tatăl nostru“. Întoarcerea s-a făcut pe Bulevardul Aurel Vlaicu, pe podul de la Billa, zona Abator, cu punct final parcul de la Gară.

Printre demonstranţi s-au aflat ca de fiecare dată militanţi din afara Constanţei: de la Valu lui Traian, Mihail Kogălniceanu, Medgidia etc. Cei din sudul litoralului au participat la mitingul de la Mangalia, zonă vizată pentru exploatarea gazelor de şist.

Dotaţi cu o instalaţie de amplificare, cu portavoci, fluiere şi tobe, manifestanţii au strigat din răsputeri: „PDL, PSD fură prin rotaţie“, „Trădarea de ţară în aur se măsoară“, „Ieşiţi cu toţii şi strigaţi tare, că România nu e de vânzare“.

„După două luni de proteste putem spune că suntem o mare familie cu aceeaşi dorinţă: salvarea României“, a declarat Joanna, care este prezentă în fiecare duminică, împreună cu soţul ei Dorin şi cu colegi de serviciu.

„Vom veni în fiecare duminică, chiar şi când vremea va fi urâtă. Aşa ne demonstrăm solidaritatea cu cei care sunt mereu pe baricade“, au spus manifestanţii.  

Duminica viitoare, marşul porneşte de la Delfinariu, la ora 15. Protestul va parcurge Faleza Nord.    

Vă mai recomandăm

INTERVIU VIDEO Thomas Holst, managerul Chevron România: „Suspendăm explorarea gazelor de şist, dar ne vom întoarce la Pungeşti“

EXCLUSIV Ce lucrări pregăteşte Chevron în sudul Dobrogei. Explicaţiile specialiştilor angajaţi de americani

 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite