FOTO Iarna desenează imagini de basm la ţărmul Mării Negre. Faleza Constanţei, văzută prin ochii unui artist

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine de la malul mării FOTO Ovidiu Oprea
Imagine de la malul mării FOTO Ovidiu Oprea

Constănţenii care s-au plimbat în acest weekend pe faleza oraşului au rămas cu amintiri de neuitat. Marea învolburată completa peisajul de basm creat de zăpada care a căzut peste noile amenajări în stil Art Nouveau.

Chiar dacă vântul a bătut cu putere şi aerul a părut irespirabil, iubitorii de frumos s-au plimbat pe faleza oraşului Constanţa şi au imortalizat imaginile pe care furtuna le desenează în fiecare iarnă.

În fotografii apar ruina Cazinoului, dar şi grupurile statuare de pe faleză: monumental ridicat în cinstea pescarilor realizat de Corneliu Virgiliu Medrea în urmă cu peste 50 de ani, ar şi statuia poetului nepereche Mihai Eminescu.

Lucrările la faleza Cazinoului s–au finalizat recent. Valoarea totală a proiectului este de 14,7 milioane lei, din care 5,2 milioane lei au venit de la Guvern şi Primăria Constanţa, iar restul de la Uniunea Europeană.
 
Aleile şi treptele au fost placate cu piatra naturală, fântânile arteziene au devenit funcţionale, iar pergola din spatele statuii lui Mihai Eminescu a fost refăcută. Din loc în loc au fost plasate statui şi foişoare.

Vă mai recomandăm:

În lumea gheţurilor: cele mai frumoase ierni la Marea Neagră. Imaginile de vis au apărut şi în Daily Mail

FOTO Zăpezile de altădată. Constanţa a fost o mică Siberie

FOTO Imagini de basm de pe faleza Constanţei. Un fotograf amator a dat culoare iernii





 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite