Emisie filatelică cu „Mircea“: lansarea la apă a navei-şcoală în anul 1938

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Co ocazia împlinirii a 75 de ani de când nava-şcoală „Mircea” a intrat în serviciul Marinei Militare Române, Romfilatelia a realizat o emisie filatelică dedicată acestui moment.

Coliţa dantelată a emisiunii ilustrează în timbru imaginea lansării la apă a navei-şcoală Mircea, în toamna anului 1938, la ieşirea din Şantierul Naval „Blohm und Voss” din Hamburg, alăturând în vignetă galionul navei reprezentând bustul domnitorului Mircea cel Bătrân, sculptat în lemn şi colorat ca imagine pictată.

Emisiunea se bucură şi de un produs filatelic special, albumul filatelic, realizat în tiraj limitat.

Începând de sâmbătă, 24 mai 2014, emisiunea de mărci poştale 75 de ani, Nava şcoală „Mircea” va fi introdusă în circulaţie, fiind disponibilă pentru vânzare în toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară.

Pentru iubitorii de filatelie, ştampila „prima zi”, marcată Constanţa, 24 mai, se va găsi la Oficiul Poştal nr. 1 din Constanţa.

Momentul aniversar al vasului Marinei Militare Româneşti va fi marcat festiv în cadrul celei mai mari Regate din Marea Neagră, SCF Black Sea Tall Ships Regatta, în perioada 24-27 mai 2014, după ce întreaga flotă a parcurs traseul Varna – Novorossiysk – Soci – Constanţa.

Timbru Bric Mircea

Decorarea pavilionului navei-şcoală

În semn de înaltă apreciere a rezultatelor de excepţie obţinute de-a lungul timpului de echipajul Navei-Şcoală Mircea,  sâmbătă, 24 mai, ora 13.00, va avea loc ceremonia de decorare a pavilionului navei cu Ordinul „Virtutea Maritimă”, în grad de „Ofiţer“, cu însemn de pace.

Te poţi urca la bordul bricului Mircea şi a altor veliere impresionante în perioada 24 - 27 mai 2014 în portul Constanţa.

Regia de Transport în Comun a hotărât să ofere celor care doresc să participe la eveniment posibilitatea de a călători gratuit cu unul dintre autobuzele etajate puse la dispoziţie în perioada 23 - 27 mai. Ruta va fi Poarta 2 - Port-Terminal Pasageri (Cuibul Reginei) şi retur.

Vă mai recomandăm:

FOTO VIDEO Cele mai impresionante nave cu pânze vor acosta în Portul Constanţa

Jurnalul de bord al unui fost cadet de pe Bricul Mircea

FOTO Nava Şcoală Mircea a plecat în voiaj cu studenţii militari

Constanţa, gazdă a primei regate cu vele din Marea Neagră. Bricul Mircea va fi mesagerul României

FOTO Înoţi ca un marinar? Poţi câştiga Cupa oferită de Academia Navală Mircea cel Bătrân

Promisiunea Cercetaşului. Cercetaşii marini din Constanţa depun jurământul la bordul Bricului Mircea

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite