Doliu la Teatrul Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovski Constanţa. Soprana Roxana Camelia Bageac a murit. Mâine ar fi împlinit 35 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Soprana Roxana Camelia Bageac, solistă a Teatrului Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovski din Constanţa, a murit după o luptă grea cu boala. Vestea dispariţiei sale vine în ajunul zilei de 16 septembrie, când ea ar fi împlinit vârsta de 35 ani.

Roxana Camelia Bageac s-a născut la 16 septembrie 1980 şi a absolvit Liceul de Arte Dimitrie Cuclin din Galaţi (1999), apoi Facultatea de Arte de la Universitatea Ovidius din Constanţa, secţia Canto (2004). Din 1999 a venit la Constanţa, unde a devenit corist la Filarmonica Marea Neagră. În 2001-2004, Roxana Bageac a fost corist la Teatrul Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovski Constanţa. În anii 2004–2006 a fost artist liric la Teatrul Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovski Constanţa, iar din 2006 era solist la Teatrul Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovski Constanţa.

Soprana Roxana Camelia Bageac a fost văzută de publicul constănţean în spectacole precum Rigoletto de Verdi, unde a interpretat rolul Gilda; Lucia di Lammermoor de Donizetti, în care a fost Lucia, Elixirul dragostei (Adina) şi Don Pasquale (Norina); Nunta lui Figaro (Susanna), Răpirea din Serai (Konstanze) de Mozart; Bărbierul din Sevilla (Rosina) de Rossini.

Dumnezeu să o odihnească în pace!

image
Constanţa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri