Directorul APC „a renunţat“ la toate funcţiile deţinute. „Cacealma“ - spun greviştii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aurelian Andrei Popa, directorul general al Administraţiei Porturilor Maritime Constanţa (APMC), a transmis ministrului Transporturilor o adresă prin care anunţa că renunţă la toate funcţiile deţinute în cadrul instituţiei.

Documentul este înregistrat la Ministerul Transporturilor în data de 23 aprilie, dar a fost trimis la APMC abia în seara de miercuri, 2 mai, din partea Casei de Avocatură Banu, Răclaru şi Nasta.

„Domnule ministru, subsemnatul (...) vă comunic renunţarea mea la mandatul de administrator, preşedinte al Consiliului de Administraţie şi director general al APMC SA. Având în vedere imposibilitatea mea de a înregistra renunţarea mea la mandat la registratura companiei, vă rog ca în calitate de înalt reprezentant al acţionarului majoritar, să faceţi demersurile necesare pentru comunicarea documentului către Adunarea Generală a Acţionarilor şi membrii Consiliului de Administraţie“, se arată în adresa ce poartă numărul de înregistrare 17686/23.04.2012 la Ministerul Transporturilor.

Sindicaliştii sunt convinşi însă că acesta este doar un tertip pentru tergiversarea situaţiei, deoarece Popa nu poate „renunţa“ la funcţiile sale, ci trebuie să îşi dea demisia sau trebuie să fie demis de Ministerul Transporturilor, la propunerea Consiliului de Administraţie.

Ultima vizită a lui Aurelian Andrei Popa la sediul APMC

Aurelian Andrei Popa a încercat miercuri să intre în sediul APC, dar n-a fost lăsat de mulţimea protestatarilor. Plaforma portuară este condusă actualmente de directorul de Exploatare Ambroziu Duma, căreia Popa, prin altă adresă, i-a delegat atribuţiile. Greva din Port va continua. 

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite