De mâine, Delta Dunării devine un imens cinematograf în aer liber

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Excentricul festival de film din localitatea Sfântu Gheorghe din Delta Dunării a strâns din nou sute de turişti cinefili dornici de plajă şi filme bune.

Şapte filme concurează pentru Marele Premiu al Festivalului de Film în valoare de 3.000 de dolari, premiu acordat exclusiv pe baza voturilor exprimate de publicul prezent la festival. Programul cuprinde trei secţiuni competiţionale-lungmetraj, scurtmetraj ficţiune şi scurtmetraj animaţie.

La secţiunea de scurtmetraj, s-au înscris 350 de scurtmetraje de ficţiune şi animaţie din 36 de ţări. Din acestea, 45 au fost producţii româneşti. Selecţia realizată de criticul de film Irina Margareta Nistor cuprinde 30 de scurtmetraje de ficţiune şi respectiv 20 de scurtmetraje de animaţie.

În premieră

Festivalul se deschide astăzi cu proiecţia în premieră în România a celui mai recent film al regizorului iranian Abbas Kiarostami, „Duplicatul“. Inclus în competiţia oficială a Festivalului de la Cannes anul acesta, filmul a fost recompensat cu premiul pentru Cea mai buna actriţă- Juliette Binoche.
În cadrul Serii HBO, va fi prezentat şi The Shukar Collective Project, în regia lui Matei Alexandru Mocanu, ce urmăreşte un proiect nu numai muzical, ci unul care surprinde şi interacţiunea a două culturi diferite: vechi şi nou, tradiţional şi avangardist, muzica electronică şi muzica realizată cu linguri şi butoaie.

Editia a VII-a a festivalului este organizată de Fundatia Anonimul, cu sprijinul Ministerului Culturii si Patrimoniului National, Ministerului Dezvoltarii Regionale şi Turismului, Institutului Cultural Român, Consiliului Judeţean Tulcea, Centrului Cultural American şi Televiziunii Române, producător asociat.

Seara, filmele sunt proiectate în camping

În timpul zilei filmele sunt proiectate în sălile Complexului Cinema din Green Village. Intrarea se face pe baza de invitaţii, care se distribuie la Info Point-ul ANONIMUL (amplasat în Dolphin Camping), în limita locurilor disponibile.

În timpul nopţii, începând cu ora 20.45, toate filmele se proiectează în camping, pe un ecran gigant, în aer liber. Intrarea este liberă.

LITORAL 2010 - Citiți aici cele mai noi știri de pe litoral

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite