Dare de mită în Portul Constanţa. Reacţia unui poliţist de frontieră la vederea banilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe fir au intrat şi ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa. Totul s-a întâmplat la Poarta 7 din Portul Constanţa.

În urmă cu câteva zile, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanţa au oprit pentru control, pe sensul de intrare în Portul Constanţa, la poarta de acces 7, un TIR condus de un bărbat, în vârstă de 41 de ani, cu domiciliul în Bucureşti.

„La controlul documentelor, conducătorul auto a prezentat o asigurare RCA, care, în urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat că este falsă”, transmite Poliţia de Frontieră.

Pentru săvârşirea infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals, poliţiştii au întocmit şoferului un dosar penal.

În momentul în care a aflat că o să aibă dosar penal, şeoferul a încercat să-i ofere agentului constatator suma de 500 de lei, cu titlu de mită, pentru a nu lua măsuri legale.

„Ca urmare a acestui fapt, poliţistul de frontieră a sesizat ofiţerii DGA – Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa care i-au întocmit persoanei în cauză, lucrare penală sub aspectul săvârsirii infracţiunii de dare de mită”, mai spun poliţiştii.

Iniţial, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa a dispus reţinerea pentru 24 de ore a bărbatului, apoi judecătorul de drepturişi libertăţi a decis măsura controlului judiciar.

Pe aceeaşi temă:

Restricţii pentru anumite autovehicule la trecerea prin Punctul de Frontieră Negru-Vodă

Noi reguli în zona de frontieră a României. Poliţiştii trebuie să explice motivul legitimării persoanelor

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite