Cursele aeriene continuă pe Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu. „Dacă vin dispoziţii, ne conformăm“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa Facebook Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu
Sursa Facebook Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu

La Aeroportul Internaţional Mihail Kogălceanu, traficul se desfăşoară în siguranţă, în continuare, conform programului stabilit. Aeroportul nu are joi, 24 februarie 2022, curse regulate comerciale, fiind desfăşurate zboruri necomerciale, inclusiv militare.

De pe Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu, situat la 20 kilometri de Constanţa, folosit de trupele NATO cantonate la baza militară alăturată aeroportului, nu sunt efectuate joi, 24 februarie 2022, curse regulate în regim comercial. 

În programul actual sunt curse aeriene pe relaţia Istanbul, cu frecvenţa bisăptămânală, iar din martie, frecvenţa zborurilor Turkish Airlines va fi de 4 ori pe săptămână. Tot din martie, de la Kogălniceanu vor fi reluate zborurile pe relaţia Londra.

„Aeroportul nu are azi (joi, 24 februarie 2022 - n.n.) planificate curse comerciale regulate, fiind desfăşurate zboruri necomerciale (poştă, transport de muncitori către platforme marine, private, militare etc). Momentan ne desfăşurăm activitatea normal. Nu este nicio modificare în programul curselor. Deocamdată nu avem nicio dispoziţie de la nivel central. Ca în situaţia pandemiei, măsurile sunt dispuse de la centru şi dacă vor veni, ne vom supune legislaţiei în vigoare“, a precizat pentru „Adevărul“ Elena Cătălina Vîţă, purtătoarea de cuvânt de la Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu, Constanţa.

Aeroportul de la Kogălniceanu este folosit tot în timpul anului, pentru curse civile şi militare. În cazul civililor, cursele sunt efectuate cu avioane private, fiind comandate de diferite entităţi (companii, instituţii, agenţii de turism, persoane fizice), care fac zboruri în interes profesional şi personal. 

Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu este principalul aeroport din zona Dobrogei. În judeţul Constanţa mai există un aeroport, privat, la Tuzla, operat de Regional Air Services. Şi acesta s-a declarat pregătit de a se pune la dispoziţia autorităţilor, dacă situaţia o va cere. 

Rusia a invadat Ucraina joi dimineaţa, 24 februarie 2022, iar graniţa Ucrainei cu România este tranzitată de oameni care caută refugiu din calea războiului. 

TAROM a anunţat joi, 24 februarie 2022, suspendarea zborurilor către şi dinspre Chişinău, capitala Republicii Moldova.

„Republica Moldova şi-a închis spaţiul aerian începând de joi, 24 februarie 2022, ora 12:02, având în vedere situaţia de conflict din regiune. Conform NOTAM-ului (Notice to Airmen) emis de către Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova, suspendarea zborurilor este în vigoare până în data de 4 martie 2022, ora 23:59.

În acest sens, TAROM suspendă operarea zborurilor spre/dinspre Chişinău, începând de astăzi (zborurile RO201, RO202, RO207, RO208, RO209 şi RO210), 1.036 de pasageri TAROM fiind afectaţi de această decizie.

Pasagerii care au achiziţionat bilete de călătorie spre/dinspre Chişinău sunt rugaţi să contacteze 𝗧𝗔𝗥𝗢𝗠 𝗖𝗮𝗹𝗹 𝗖𝗲𝗻𝘁𝗲𝗿, la numerele de telefon (+4) 𝟬𝟮𝟭.𝟵𝟵𝟳𝟴 sau (+4) 𝟬𝟯𝟳𝟭.𝟱𝟮𝟵.𝟬𝟬𝟬, de luni până duminică, în intervalul orar 08:00-22:00 sau pe e-mail la contact@tarom.ro şi rezervari@tarom.ro.

De asemenea, puteţi contacta şi Agenţia TAROM din Republica Moldova la numerele de telefon (0037322)541254 şi (0037322)272618 sau pe e-mail la tarom@mtc.md.

Persoanele care au achiziţionat deja bilete de avion pot opta pentru returnarea contravalorii acestora sau emiterea unui voucher TAROM pe care să-l folosească în viitor pentru alte călătorii. Vom reveni cu alte informaţii în măsura în care acestea apar!“, a transmis echipa TAROM. 

Vă mai recomandăm: 

LIVE TEXT | Rusia a invadat Ucraina. Armata rusă anunţă că a scos din serviciu baze aeriene. Kievul rupe relaţiile diplomatice cu Moscova 

Directorul Aeroportului Tuzla: „Suntem pregătiţi, dacă situaţia o cere“. La celălalt aeroport al Constanţei, Mihail Kogălniceanu, sunt trupele NATO

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite