Constanţa: Orientalii vor să ne aducă delfinii „chinezi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De licitaţia de pe 19 aprilie, pentru aducerea mamiferelor la Delfinariu, s-au interesat firme din India, Egipt şi Turcia. Delfinii cumpăraţi de la Beijing, cu 372.000 de euro, pentru Delfinariu, sosesc, cel mai devreme, la jumătatea lunii mai.

Transportul costă 200.000 de euro, iar cei trei delfini, două femele şi un mascul, vor fi însoţiţi pe durata zborului de o delegaţie formată din şase persoane, români şi chinezi. Zborul, care se face într-un regim special, va dura 11 ore, cu o escală de 30 de minute la Otopeni.

Sosesc în mai

Conducerea Delfinariului spune că mamiferele vor fi aduse în ţară la jumătatea lunii mai, cel mai devreme. „Pe data de 19 aprilie se primesc ofertele. Vedem cine câştigă, după care mai trebuie să aşteptăm două săptămâni pentru eventualele contestaţii. Au solicitat informaţii suplimentare despre transportul delfinilor firme din India, Egipt, Turcia şi Europa. Sperăm să-i aducem luna viitoare, mai târziu decât era programat“, a spus Adrian Mînăstireanu, directorul Delfinariului. Conducerea speră ca primul spectacol al mamiferelor să fie susţinut pe data de 1 iunie.

Bazinele, în şantier

Între timp, de dimineaţă şi până seara, echipele de muncitori lucrează la bazinele de la Delfinariu, unde vor locui mamiferele aduse din China. „Curăţăm vopseaua veche de aproximativ cinci ani cu aparate de ultimă generaţie, cu jet de apă. Urmează să facem injectări cu răşină în fisurile din bazin, apoi gletuim şi aplicăm stratul de vopsea albastru“, spun muncitorii. Lucrarea de reabilitare la cele două bazine costă aproape 70.000 de lei.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite