Constanţa: Lăuza a murit din cauza gripei porcine. În spital a fost instituită carantina!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii constănţeni au primit rezultatele analizelor: mămica de 27 de ani era infectată cu virusul A/H1N1. Conducerea unităţii a instituit carantina în spital, dat fiind că pacienta a trecut prin mai multe secţii.

UPDATE ora 17.00 „Am primit confirmarea serologică, pacienta era infectată. Am limitat accesul aparţinătorilor în unitate, dar fiind că pacienta a fost internată pe mai multe secţii“, a declarat Dănuţ Căpăţână, managerul Spitalului Judeţean Constanţa. El spune că restricţia va fi impusă pentru cel puţin o săptămână.

UPDATE ora 15.30
„La trei zile după ce a născut, pacienta s-a prezentat cu un simptom respirator acut. A fost internată pe secţia de Terapie Intensivă imediat după cezariană", a spus Constantin Dina, şeful DSP.

UPDATE ora 13.30 „Pacienta a decedat în urmă cu puţin timp. Starea bebeluşului este stabilă", a declarat medicul Florian Stoian, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Clinic de Urgenţă Constanţa.

Starea lăuzei este deosebit de gravă. „Pacienta este internată în secţia de Terpie Intensivă şi este intubată", a declarat Constantin Dina, directul Direcţiei de Sănătate Publică. El spune că există suspiciuni că tânăra mămică este infectată cu virusul A/H1N1. „Am prelevat probe biologice, pe care le-am trimis la Bucureşti. Aşteptăm rezultatele", a completat Dina.

Medicii spun că starea nou-născutului este stabilă. Bebeluşul a fost izolat de ceilalţi bebeluşi.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite