Constanţa ar putea avea un Spital Universitar şi un Centru de Inovare şi Transfer Tehnologic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Universitatea Ovidius din Constanţa foto: UOC
Universitatea Ovidius din Constanţa foto: UOC

Construirea unui Spital Universitar şi a unui Centru de Inovare şi Transfer Tehnologic este cuprinsă într-o Strategie de Dezvoltare Instituţională.

Universitatea „Ovidius” din Constanţa (UOC) anunţă că a integrat în Strategia de Dezvoltare Instituţională trei noi obiective de investiţii. Unul dintre proiectele prioritare pentru UOC este reprezentat de înfiinţarea unui spital universitar, care va constitui o bază medicală modernă de instruire a studenţilor, masteranzilor, doctoranzilor şi a rezidenţilor, urmărindu-se, totodată, realizarea unor servicii medicale performante, destinate întregii comunităţi locale şi regionale.

„Existenţa unui spital universitar în campusul UOC va contribui la creşterea eficienţei sistemului de învăţământ superior medical constănţean, prin dezvoltarea pregătirii practice a viitorilor medici, şi va avea, totodată, un aport decisiv pentru sporirea competitivităţii în cadrul activităţilor de învăţământ şi de cercetare ştiinţifică, pentru promovarea calităţii şi creşterea vizibilităţii internaţionale a instituţiei”, spun reprezentanţii Universităţii.

Un al doilea proiect este Centrul de Inovare şi Transfer de Tehnologie, care va permite studenţilor de la majoritatea programelor de studii să desfăşoare activităţi practice şi să înveţe prin realizarea de proiecte, răspunzând nevoilor comunităţii. Centrul va atrage şi firme dornice să preia soluţii creative, să valorifice prin transfer de tehnologie rezultatele activităţii studenţilor şi universitarilor ovidieni, iar costurile de întreţinere vor fi acoperite prin serviciile aduse mediului de afaceri.

Cel de-al treilea proiect este CiTyInnoHub, un centru de inovare digitală format dintr-un grup de organizaţii partenere cu domenii de specializare complementare, ce are ca misiune să furnizeze expertiză tehnologică şi facilităţi de experimentare la standarde europene. Scopul acestui demers este transformarea digitală a agenţilor economici şi a entităţilor publice din regiunea de Sud-Est a Românei.

Alături de aceste obiective, în Strategia de Dezvoltare Instituţională este inclusă şi sala polivalentă de sport, cu terenuri de handbal, volei, baschet, tenis, sală de forţă şi tribună pentru peste 300 de spectatori.

În acest context, au fost iniţiate demersurile necesare îndeplinirii condiţiilor de urbanism pentru edificarea acestor proiecte pe terenul instituţiei situat pe Aleea Universităţii, nr.1, Constanţa.

Citeşte şi:

ÎPS Teodosie: „Dacă este nevoie, vom face referendum pentru păstrarea orei de religie în şcoli” VIDEO

A murit Dănuţ Moisoiu, fost consilier local

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite