Colegiul Naţional Pedagogic ,,Constantin Brătescu“ sărbătoreşte 120 ani de existenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevi ai unei Şcoli Europene FOTO Adevărul Constanţa
Elevi ai unei Şcoli Europene FOTO Adevărul Constanţa

Instituţia şcolară este deţinătoare a titlului de Şcoală Europeană, pentru 3 ani consecutiv. Colegiul şi-a câştigat prestigiul pregătind promoţii de cadre didactice pentru Constanţa şi pentru tot sud-estul ţării.

Colegiul Naţional Pedagogic ,,Constantin Brătescu“ sărbătoreşte marţi, 21 mai, 120 ani de existenţă.

Instituţia şcolară este deţinătoare a titlului de Şcoală Europeană, pentru 3 ani consecutiv. Colegiul şi-a câştigat prestigiul pregătind promoţii de cadre didactice pentru Constanţa şi pentru tot sud-estul ţării.

„Colegiul Pedagogic a îmbinat armonios, în tot acest timp, tradiţia cu inovaţia, devenind un real reper cultural pentru învăţământul constănţean şi nu numai. Activităţile derulate cu prilejul Zilei Scolii sunt expresia unui demers continuu de promovare a valorilor naţionale şi europene“, declară directorul colegiului, prof.drd. Anamaria Ciobotaru.

Ziua festivă a început cu dezbatere pentru drepturile omului şi libertăţile publice, unde invitat a fost avocat Cătălin Georgescu, Asociaţia pentru Apărarea Drepturilor şi Liberatăţilor Publice Bucureşti.

A continuat cu sesiunea „The INTERNET, everything you need, love and imagine“ şi un mozaic de „Culoare, dans, cuvânt în viaţa şcolii – desene pe asfalt, afişe, pictură, concurs literar“, la care participă şi elevi-invitaţi de la Şcoala nr. 3 Ciprian Porumbescu şi de la Şcoala nr. 28 Dan Barbilian.

Copiii de grădiniţă au făcut o paradă a costumelor din materiale reciclabile, apoi psihologii au organizat un worshop unde au analizat „Psihologia personalităţii şi viaţa cotidiană de succes“, la care au luat parte elevi şi profesori.

Biblioteca a găzduit o expoziţie de carte-dezbatere „Marin Preda – 33 de ani de când «Simplul nu a mai avut răbdare»”, apoi a avut loc concursul „Micii jurnalişti“, unde elevii au filmat interviuri. A fost şi un concurs de MATHE 2013 pentru elevii de gimnaziu, apoi Amfiteatrul N. Constantinescu Pană a fost gazda unui seminar „Creştinismul între istorie şi credinţă“, la care au fost invitaţi prof. preot Valentin Berechet şi Cristian Nicolae Tănase – preşedintele Asociaţiei Tinerilor Orthograffiti.

Profesorii de engleză din toate liceele teoretice ale Constanţei s-au reunite la simpozionul „Teaching in American highschools“, moderat de inspectorul şcolar Anka Nicolescu.

După-amiaza va fi meciul anului, „EL CLASICO“,  fotbal între profesori şi elevii clasei a XII-a. Invitaţi la mişcare sunt lector univ. Cristian Petre – Universitatea Ovidius, Facultatea de Psihologie si Ştiinţele Educaţiei şi prof. Cătălin Agafiţei – director Şcoala cu clasele I-VIII Ciprian Porumbescu.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite